Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamFIsiu_ napisał:Obudowa nie ma znaczenia. Najważniejsza jest karta i aktywacje na niej.
Bez serwera nie odblokujesz części modeli, ale te podstawowe tak (oczywiście pod warunkiem że smartcard jest aktywny).
arti123 napisał:Marcinva napisał:
simlocka zdejme chociażby po usb.
Z jakiego modelu chcesz simlocka ściągać po USB ?
FIsiu_ napisał:Ale port USB w boxie nie jest potrzebny. On działa po prostu jako HUB i to bardzo słabo. Unlock i flash odbywa się za pomocą kabla usb podłączonego do pc lub za pomocą RJ45 podłączonego do boxa w starszych modelach.
Generalnie nawet nie potrzebujesz boxa z Setoola jak masz kartę z czytnikiem, a gdy potrzeby jest RJ45 można go użyć z innych kompatybilnych boxów (wymagany jest Port COM).
To co dla Ciebie jest najważniejsze to działający SmartCard + ewentualne dodatkowe aktywacje.
Marcinva napisał:Tak wiem ale soft wgram lub simlocka zdejme chociażby po usb.
Vortex1987 napisał:silmlocka robiło się patchem.
ilxs napisał:Marcinva napisał:Tak wiem ale soft wgram lub simlocka zdejme chociażby po usb.
Jest dostępny publicznie serwer, można za darmo podpiąć przez USB redirector i odblokować telefony, tyle że jedna osoba może z tego korzystać jednocześnieJa tym sposobem robiłęm D750i, K310i, K510i, niestety W200i nie chciał zejść. Jedyne co potrzeba to kabelek USB, komputer z dostępem do internetu i sterowniki do tych telefonów
![]()
Vortex1987 napisał:silmlocka robiło się patchem.
To jest zamiatanie pod dywan, wystarczy wgrać nowy soft i problem powraca.
Dodano po 2 [minuty]:
>>21740671 >>21740671 Setool jak wyżej napisałem albo Omnius, przy wyższych CID-ach nie pójdzie (dotyczy nowszych modeli) także nie schodzą modele produkowane przez Sagema czy Arimę tj. S312, T100, T250i, T280i, K330 itd.
Dodano po 1 [minuty]:
Tu jest lista modeli produkowanych dla SE przez inne firmy oraz wszystkich platform wraz z modelami
https://lpcwiki.miraheze.org/wiki/Sony_Ericsson_platform
FIsiu_ napisał:Jak dobrze pamiętam, to najnowsza wersja Setoola nie robi już unlocka via patch, a przynajmniej te modele które robiłem jakieś 2/3 miesiące temu. Mam na myśli wersję v1.1440.