Hejka, mam pewien problem z moim mikrofonem mozos mkit-800pro. Kupiłam go kilka lat temu, lecz po czasie kupiłam nowy, bo ten nie działał poprawnie. Po podłączeniu go do mojego gniazda mikrofonowego w laptopie nie wykrywa go, ani po podłączeniu karty dźwiękowej dołączonej w zestawie pojawia się problem "nieznane urządzenie USB żądanie deskryptora urządzenia nie powiodło się" - w menedżerze urządzeń. Zaczęłam czytać o problemie i dowiedziałam się, że może być potrzebny zasilacz tej marki, więc nasuwa się pytanie - czy w 2025 roku nadal jest mi opłacalne kupić potrzebny do tego sprzęt, czyli kable do zasilacza itp. (jak tak, to jaki?) czy może lepiej sprzedać ten mikrofon i wziąć pod uwagę jakiś nowszy, lepszy model, który będzie mi lepiej służył. Tutaj również proszę o sugestię, na jakie najlepiej zwrócić uwagę. - Mikrofon będzie używany przy komunikacji na voice chacie na Discordzie i w grach. Potrzebuję niedrogiego mikrofonu z dobrą jakością dźwięku, który naprawdę sprawdzi się w tej sferze. Myślę, że ok. 250 zł jestem w stanie wydać.
Z góry dziękuję za pomoc
AI: Możesz napisać, jaki masz dokładnie model laptopa i jaki system operacyjny (np. Windows 10/11)? To pomoże sprawdzić, czy są jakieś znane problemy z kompatybilnością.
Windows 10, laptop to MSI GF63 Thin 9SCSR
AI: Próbowałaś może podłączyć ten mikrofon (albo kartę dźwiękową z zestawu) do innego komputera lub z innym kablem USB, żeby sprawdzić, czy problem się powtarza?
Tak, problem się powtarza na nowszym laptopie
Z góry dziękuję za pomoc
AI: Możesz napisać, jaki masz dokładnie model laptopa i jaki system operacyjny (np. Windows 10/11)? To pomoże sprawdzić, czy są jakieś znane problemy z kompatybilnością.
Windows 10, laptop to MSI GF63 Thin 9SCSR
AI: Próbowałaś może podłączyć ten mikrofon (albo kartę dźwiękową z zestawu) do innego komputera lub z innym kablem USB, żeby sprawdzić, czy problem się powtarza?
Tak, problem się powtarza na nowszym laptopie