logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] FAAC 740 – jak podłączyć klawiaturę VIDOS ZS50 do sterowania bramą

Dinoino 14 Lis 2025 18:36 189 3
  • #1 21751379
    Dinoino
    Poziom 8  
    Witam.
    Napęd bramy FAAC 740. Potrzebuję podłączyć klawiaturę VIDOS ZS50. Nie bardzo wiem jak — tak, żeby otwierać i zamykać bramę klawiaturą na PIN. Nic więcej, tylko otwieranie i zamykanie bramy. Z góry dziękuję
    AI: Czy klawiatura VIDOS ZS50 ma już doprowadzone zasilanie, czy potrzebujesz też instrukcji jak ją zasilić?
    Nic nie mam. Wszystko nowe w pudełku. Zamontowany tylko napęd bramy
    AI: Czy masz instrukcję do napędu FAAC 740 i klawiatury VIDOS ZS50 oraz czy próbowałeś już coś podłączać? Jeśli tak, to w jaki sposób?
    Mam instrukcje obu, ale nic nie rozumiem, a informacje znalezione w sieci są szczątkowe i niekompletne
  • Pomocny post
    #2 21751436
    rokbok
    Poziom 40  
    Ocena: 1016
    Dinoino napisał:
    Naped bramy faac 740 . Potrzebuje podlaczyc klawiature VIDOS zs50 . NIe bardzo wiem jak? tak zeby otwierac i zamykac brame klawiaturą na PIN. nic wiecej tylko otwieranie i zamykanie bramy. Z góry dziekuje

Podłączasz klawiaturę w/g schematu z manuala pod zasilanie, przewody czarny i czerwony, następnie zaciski/przewody biały i różowy, bez zasilacza pokazanego w manualu klawiatury podłączasz pod Open A (1) i pod "-" minus (7) centrali sterującej napędu.

Klawiaturę programujesz w/g opisu w manualu do niej ustawiając czas dla strefy 1 na 1 sek. szkoda że nie da się ustawić np. na 0.5 sek.

Fragment instrukcji ustawiania czasu otwarcia strefy w klawiaturze
  • Pomocny post
    #3 21752049
    Daro1003
    Poziom 34  
    Ocena: 605
    1. OPEN A - całkowite otwarcie / zamknięcie
    2. OPEN B - otwarcie częściowe tzw funkcja furtki

7 - wspólny dla 1 i 2

Zasilanie 7 i 9.

Czasy w ZS50 1 sekunda.

Schemat połączeń kontrolera dostępu ZS50 z opisem przewodów i funkcji