Tak jak przedmówcy temat rzeka. Czy dobre to się może dopiero okazać po tym czego potrzebujesz i po tym o czym się dowiesz czego w ogóle możesz chcieć potrzebować.
1. Jakość dźwięku ze słuchawek to połowa sukcesu. Druga ważna połowa to źródło dźwięku, Youtube, Mp3 i ortodoksyjnie Spotify nie da Ci dobrej jakości dźwięku jeżeli już mamy mówić o naprawdę dobrej jakości dźwięku, a mówisz, że chcesz dobre słuchawki.
2. Czego będziesz słuchał i z czego? Do gier? do muzyki, do jakiej muzyki, z czego będzie odtwarzana i do czego będzie kabel podpięty?
Bo jeżeli do telefonu po raz kolejny zapomnij o jakości dźwięku nawet z dobrej jakości MP3. Sam przetwornik telefonu jest kiepski z reguły, więc jeżeli chcesz ominąć bluetooth do słuchania muzyki to będzie trzeba dokupić wzmacniacz słuchawkowym, który zagra lepiej niż wbudowany w telefonie. Różnica dźwięku z kabla na telefonie na BT jest duża w moim przypadku po BT na kodeku LDAC.
3. Kwestia jaki ten bas duży ma być? Sam nigdy nie chciałem mocnego basu ( szukałem czegoś innego ) ale na moich słuchawkach jest mocny i na korektorze dźwięku mam go obniżonego, więc to kolejne subiektywne odczucie.
4. Ile chcesz wydać? Dla mnie dużo na słuchawki to jest powyżej 1000zł a dla kogoś innego 300 abo 5000.
5. Czy tylko kabel? Mogą być przecież słuchawki z BT i po kablu, Ja tak mam w swoich.
6. Jak masz możliwość to już proponowany odsłuch. Gdybym się sugerował opiniami marką itp kupiłbym Sony wh-1000xm4 o bym żałował.
Więc trzeba znać więcej szczegółów od Ciebie.
Co wybrałem:
Kryterium: jak najbardziej detaliczny dokładny dźwięk, bajery nie potrzebne ( typu ANC, dotykowe przyciski ) obsługują kodek LDAC lub Aptx, weście słuchawkowe, budżet koło 1000.
Wybrałem: Audio-Technica ATH m50xbt2, do szybkiego ruchu jak praca w ogródku niewygodne bo zlatują, ale grają wręcz genialnie.
Ale nie grają genialnie tylko dzięki sobie lecz również dzięki kodekowi LDAC i źródle dźwięku Tidal.
Wcześniej miałem JBL BT700 i wydawały mi się bardzo spoko, a teraz to widzę w sumie słyszę wielką przepaść między nimi.