Witam uprzejmie.
Zdjęcia przestawiają problem z niskim ciśnieniem gazu.
Elektrozawór przy butli się załącza, lecz od razu wyrzuca na pb. Filtry czyste wymienione.
Nie mam jak sprawdzić czujnika ciśnienia gazu.
Wtryski padły?
Napięcie AUX jest na 0 także tutaj szukać problemu?
Sprawdzić masę do karoserii żeby skontrolować który przewód nie wyrabia?
Na chwilę po próbie przełączenia na lpg 1 wtryskiwacz pokazał coś w okolicy 7 bar.
Instalacja ma około 100 000 km
Od razu brać się za wymianę?
To napięcie AUX powinno mnie raczej naprowadzić na problem. Skoro elektrozawór przy butli cyknie przy próbie załączenia, więc podejrzewam że ten przy reduktorze nie podaje dalej.
Instalacja to Landi a wtryski to AC W01, w drugim aucie przy KME gold miałem podobnie ale tam był zapieczony grzybek a tutaj po odkręceniu filtra fazy ciekłej jest również podobny grzybek ale pracuje ładnie tzn. odbija.
Zdjęcia przestawiają problem z niskim ciśnieniem gazu.
Elektrozawór przy butli się załącza, lecz od razu wyrzuca na pb. Filtry czyste wymienione.
Nie mam jak sprawdzić czujnika ciśnienia gazu.
Wtryski padły?
Napięcie AUX jest na 0 także tutaj szukać problemu?
Sprawdzić masę do karoserii żeby skontrolować który przewód nie wyrabia?
Na chwilę po próbie przełączenia na lpg 1 wtryskiwacz pokazał coś w okolicy 7 bar.
Instalacja ma około 100 000 km
Od razu brać się za wymianę?
To napięcie AUX powinno mnie raczej naprowadzić na problem. Skoro elektrozawór przy butli cyknie przy próbie załączenia, więc podejrzewam że ten przy reduktorze nie podaje dalej.
Instalacja to Landi a wtryski to AC W01, w drugim aucie przy KME gold miałem podobnie ale tam był zapieczony grzybek a tutaj po odkręceniu filtra fazy ciekłej jest również podobny grzybek ale pracuje ładnie tzn. odbija.