Witam, mam problem. 1 laptop, 2 różne karty sieciowe, 2 różne systemy na różnych dyskach, a problem stale ten sam. Nie mogę podłączyć się do swojej sieci WiFi (Home_KD). To znaczy, jeśli wcześniej połączę się z inną siecią, to wtedy się łączy, ale muszę robić hotspota z telefonu, żeby połączyć się z WiFi, więc bez sensu. Na routerze filtrowanie MAC wyłączone. Z takim czymś się jeszcze nie spotkałem i nie mam pomysłu, dlaczego tak się dzieje. Przekopałem kilka forum, ale żadne rozwiązanie mi nie pomaga. Router to Huawei OptiXstar EG8145B7N-50.

AI: Jakie dokładnie systemy operacyjne masz zainstalowane na laptopie (np. Windows 10, Windows 11, Linux – jaka dystrybucja)?
Windows 7 Ultimate - użytkowany na co dzień, Windows 10 był zainstalowany w celu diagnostyki na 2. dysku
AI: Czy podczas próby połączenia z siecią Home_KD pojawiają się jakieś konkretne komunikaty o błędach lub statusie połączenia? Jeśli tak, to jakie?
Tak, widoczne na załączniku.
AI: Jakie dokładnie systemy operacyjne masz zainstalowane na laptopie (np. Windows 10, Windows 11, Linux – jaka dystrybucja)?
Windows 7 Ultimate - użytkowany na co dzień, Windows 10 był zainstalowany w celu diagnostyki na 2. dysku
AI: Czy podczas próby połączenia z siecią Home_KD pojawiają się jakieś konkretne komunikaty o błędach lub statusie połączenia? Jeśli tak, to jakie?
Tak, widoczne na załączniku.