logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Falownik Huawei SUN2000 10KTL-M1: Podłączanie miernika DTSU666 przez RS485 przez Cat6 i Modbus TCP

sakurock 21 Lis 2025 18:21 1068 0
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21758282
    sakurock
    Poziom 1  
    Mam falownik Huawei SUN2000 10KTL-M1 i klucz sprzętowy SDongleA-05 Smart Dongle, który jest podłączony do routera za pomocą kabla LAN.
    Dodałem ekran DTSU666, ale znajduje się on w odległości 170 m. Kabel Cat6 biegnie od DTSU do falownika; pomiędzy nimi znajduje się przełącznik. Połączenie internetowe ma prędkość 10/10 Mb/s i działa. Ponieważ nie mogę poprowadzić innego kabla, jak doprowadzić sygnał RS-485 do falownika? Obecnie przekonwertowałem sygnał RS-485 na TCP w DTSU za pomocą konwertera Pusr USR-DR134 i wysłałem go do falownika pod adresem 192.168.1.200:502, a dane te są dostępne, jeśli spojrzę na nie za pomocą monitora Modbus. Czy muszę coś zrobić z tym sygnałem na falowniku, czy nie? Czy falownik obsługuje tylko sygnał Modbus z miernika RS-485 z portu COM? Jeśli nie przez TCP, to czy mogę użyć Cat6, np. 2 pary i przesłać go 170 m dalej tym samym kablem do falownika? Czy jest to możliwe? Nie ma możliwości poprowadzenia nowego kabla. Kolejny problem jest w ustawieniach falownika: Nigdzie nie mogę znaleźć opcji dodania miernika DTSU. Używam aplikacji FusionSolar - jestem jej właścicielem. Falownik jest online i widzę produkcję, ale nie mogę niczego skonfigurować. Naklejka z boku falownika (SSID i hasło: Changeme) nie działa, chociaż aplikacja FusionSolar pokazuje, że klucz sprzętowy i falownik są połączone. Proszę o radę i pomoc.
  • REKLAMA
REKLAMA