Czy komuś udało się odpalić DDNS na Huawei B525 na no-ip i podzięki się jak to ustawił? Wpisuje wszystko co trzeba i nie mogę się zalogować z innej sieci. Jeżeli jestem podłączony do tej samej, to po nazwie hosta mogę się połączyć.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamrekin01 napisał:Router jest w innej lokalizacji i potrzebuje mieć do niego dostęp.
rekin01 napisał:W ramach ciekawostki, pisałem do Orange na czacie,
rekin01 napisał:Drugi konsultant potwierdził, że adres jest publiczny,
rekin01 napisał:nie ma możliwości uruchomienia DDNS bez dodatkowych opłat?
rekin01 napisał:Przełączali mnie chyba z pięć razy i nikt nie był w stanie odpowiedzieć na to pytanie. Drugi konsultant potwierdził, że adres jest publiczny, ale jak dopytałem czy napewno, to przełączył dalej
rekin01 napisał:potrzebuje mieć do niego dostęp.
IC_Current napisał:Usługi DDNS są zazwyczaj bezpłatne do podstawowych zastosowań.
Erbit napisał:Znajdź IP po stronie WAN routera, następnie wejdź na pierwszą, lepszą stronę typu "moje IP" i porównaj z tym z routera. Jeśli są identyczne - to masz publiczne IP, jeśli różne to nie masz publicznego IP.
Erbit napisał:Współcześnie jedyną słuszną metodą jest VPN. Nie mając adresu publicznego skorzystaj z ZeroTier / Tailscale i tym podobnych VPN.
KOCUREK1970 napisał:często mają ograniczenia, że trzeba swoją domenę co miesiąc odnawiać.
Przemcio napisał:ale już na routerze adres IP WAN 100.xxx.xxx.xxx.
Dzięki temu nie mogę dobić się zdalnie do routera w Orange
IC_Current napisał:Masz Funboxa i aktywne DS-Lite. Wyłącz, zostaw tylko IPv4 i będzie publiczny adres bezpośrednio na routerze.
rekin01 napisał:Porównałem IP i faktycznie nie mam publicznego, adresy się różnią.
Przemcio napisał:ale na Huawei B525 to może też nie zadziałać.
Przemcio napisał:Wprawdzie nie mam FunBox`a ale pula adresowa od 100.64.0.0 do 100.127.255.255