logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dzierżawa gruntu z magazynem energii – warunki pod wieżę komórkową

kris2km 10 Gru 2025 21:47 897 16
REKLAMA
  • #1 21777361
    kris2km
    Poziom 5  
    Ocena: 2
    Dzierżawa gruntu z magazynem energii pod wieżę komórkową

Dodano po 8 [minuty]:

Zaproponowano mi budowę wieży komórkowej na mojej działce, czyli dzierżawę gruntu za kasę, ale dodatkowo chcą, ażebym zakupił magazyn energii (bardzo srogi za 50 koła 10 kW) u ich dedykowanej firmy. Chcą połowę kasy w ciągu 3 dni po podpisaniu umowy, a drugą połowę po dostarczeniu magazynu, a wieża, jeśli powstanie, to dopiero pewnie za 2 lata, jeśli powstanie. I to mi się nie podoba, bo ja kupię b. drogi magazyn, a oni mi dadzą wypowiedzenie i zostanę z niepotrzebną kosmicznie drogą skrzynką. Za to niby, że z magazynem, to będę miał wyższy czynsz.
    CO O TYM MYŚLICIE? Czy ma ktoś jakieś doświadczenia z takim tematem?
  • REKLAMA
  • #2 21777376
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6569
    kris2km napisał:
    dzierżawę gruntu za kasę ale dodatkowo chcą ażebym zakupił magazyn energii ( bardzo srogi za 50 koła 10 kw)

Pewnie nabiorą kilku takich jak Ty. Chodzi o sprzedaż kilku a może kilkunastu magazynów energii a postawią i to może niekoniecznie jedną wieżę. Tak na marginesie. Co ma wspólnego wieża komórkowa z magazynem energii? Gdyby to był wiatrak lub PV to miałoby sens. Czym miałbyś ładować ten magazyn energii? Z ich wieży komórkowej? Propozycja absolutnie nie do przyjęcia. Twoja działka więc Twój cyrk (decyzja).
  • REKLAMA
  • #3 21777382
    78db78
    Poziom 43  
    Ocena: 3216
    Pewnie chcą ci wcisnąć bank energii za kosmiczną cenę, a pożnij masztu i tak nie postawią, ale to ty kupiłeś magazyn energii, jest twój i sobie go ładuj z sieci. :D Albo rób, co chcesz. Jak im tak potrzebny, nich sami kupują. Od razu ich pogoń.
  • #4 21777393
    kris2km
    Poziom 5  
    Też mi się tak wydaje. Jest jeszcze opcja bez magazynu i zagadam, żeby takową umowę zawrzeć. Zobaczymy, co powiedzą. Jak rzucił hasło, że za 3 dni trzeba wpłacić dużo kasy, to lampka mi się zaświeciła. Oni twierdzą, że z magazynem będzie podwójny czynsz, ale chyba bajki, bo nie ma żadnej gwarancji, że wieża powstanie.
    Szkoda, że nie ma kogoś, kto ma taką wieżę!
  • REKLAMA
  • #5 21777554
    gulson
    Administrator Systemowy
    Ocena: 6024
    Dobre, dobre, coraz lepsze bajeczki, tym razem na wieżę komórkową.

Czyżby magazyny i fotowoltaika nie szła, jak planowano? Bardzo dziwne.
    Potrzeba pilnie dofinansowań z budżetu państwa.
  • #6 21777579
    r103
    Poziom 37  
    Ocena: 937
    No w sumie porządni tacy staromodni oszuści. Zawsze coś po nich zostanie na pamiątkę - a że drogo wyjdzie...

Coś jak super-garnki za 10 000 zł co oszczędzają gaz :-)
  • REKLAMA
  • #7 21777903
    stomat
    Poziom 39  
    Ocena: 1956
    kris2km napisał:
    I to mi się nie podoba, bo ja kupię b. drogi magazyn, a oni mi dadzą wypowiedzenie i zostanę z niepotrzebną kosmicznie drogą skrzynką.

Nie łudź się. Nie zostaniesz z żadną skrzynką tylko zostaniesz bez kasy, żadnej skrzynki nie będzie.
  • #8 21777921
    Zvirek
    Poziom 27  
    Ocena: 329
    kris2km napisał:
    ...

Zaproponowano mi budowę wieży komórkowej na mojej działce, czyli dzierżawę gruntu za kasę, ale dodatkowo chcą, ażebym zakupił magazyn energii, ...

A któryż to operator z "wielkiej czwórki" robi takie cyrki?
  • #10 21778229
    clubber84
    Poziom 39  
    Ocena: 1707
    Witam,
    78db78 napisał:
    Operator nie stawia masztów tylko dzierżawi od firm.

dokładnie, Plus na przykład od Cellnexa.
    Zatem musiała być to albo firma krzak (krzak się wyrwie i po firmie) albo któraś z tych firemek-dzierżawców, ale z tym drugim wątpię, raczej to nowe oszustwo na magazyn energii.

Pozdrawiam
  • #11 21778271
    kris2km
    Poziom 5  
    Chyba moge napisać co to za firma !?
  • #12 21778285
    clubber84
    Poziom 39  
    Tak, możesz, to nie są żadne tajne dane.
  • #13 21779263
    kris2km
    Poziom 5  
    >>21778285 bts polska
  • #14 21779282
    Citizen75
    Poziom 30  
    Ocena: 470
    Na stronie internetowej btspolska.com.pl w zakładce "Zespół" mamy cztery zdjęcia osób z zarządu tej firmy. Gdy je sprawdzimy wtyczką "TinEye" w przeglądarce internetowej to okazuje się, że są one dostępne w wielu miejscach Internetu. W tym w komercyjnych bankach zdjęć. Widać, że firma się stara aby zdobyć zaufanie przyszłego klienta.
  • #15 21779382
    Maly
    Poziom 33  
    Ocena: 336
    Citizen75 napisał:
    Na stronie internetowej btspolska.com.pl w zakładce "Zespół" mamy cztery zdjęcia osób z zarządu tej firmy. Gdy je sprawdzimy wtyczką "TinEye" w przeglądarce internetowej to okazuje się, że są one dostępne w wielu miejscach Internetu. W tym w komercyjnych bankach zdjęć. Widać, że firma się stara aby zdobyć zaufanie przyszłego klienta.

Świetne narzędzie :)
  • #16 21779410
    clubber84
    Poziom 39  
    kris2km napisał:
    bts polska

Hahaha.... 😆😂🤣
    Czemu spodziewałem się takiej odpowiedzi?
    Normalnie staje mi przed oczami rozmowa kolegi dosłownie przy mnie, kiedy zadzwonił do niego ktoś z tej "firmy" (notabene ta "firma" wybiera losowo numery telefonów i dzwonią z propozycją dzierżawy głównie pod magazyn energii, a nie wieże GSM) i zaproponował mu dzierżawę kawałka terenu pod magazyn energii, bo jeśli ma panele, to będzie jak znalazł, ale jest jeden warunek...
    Zgadnijcie jaki? 😁
    Tak, musi najpierw ten magazyn kupić! 🤣😂😆
    Kolega mieszka w bloku na osiedlu, ale wysłuchał do końca jego propozycji i gość się rozłączył natychmiast, kiedy o tym usłyszał.

To jest SCAM, a BTS POLSKA, to firma-krzak.

Pozdrawiam

Dodano po 1 [minuty]:

Citizen75 napisał:
    Na stronie internetowej btspolska.com.pl w zakładce "Zespół" mamy cztery zdjęcia osób z zarządu tej firmy...

I się nie dziwię, że to scamerzy są.
  • #17 21779416
    forest1600
    Poziom 20  
    Ocena: 168
    Śmierdzi wałem na kilometr i się jeszcze pytasz?

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy warunków dzierżawy gruntu z magazynem energii pod instalację wieży komórkowej. Omówiono aspekty prawne i techniczne związane z lokalizacją wieży na działce wyposażonej w system magazynowania energii, w tym wymagania dotyczące infrastruktury energetycznej, zabezpieczeń oraz integracji magazynu z siecią telekomunikacyjną. Poruszono kwestie dotyczące umów dzierżawy, odpowiedzialności za utrzymanie magazynu energii oraz zapewnienia ciągłości zasilania wieży. Wskazano na konieczność spełnienia norm bezpieczeństwa i kompatybilności elektromagnetycznej, a także na potencjalne korzyści wynikające z zastosowania magazynów energii, takie jak stabilizacja zasilania i redukcja kosztów operacyjnych. Dyskusja obejmowała również techniczne parametry magazynów energii, ich pojemność, typy baterii oraz integrację z systemami zasilania awaryjnego.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA