logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konfiguracja ANJ-6200W-48V-WIFI i BMS JK_PB2A16S20P – ocena ustawień magazynu LiFePO4

SzymekG2 13 Gru 2025 20:44 528 0
REKLAMA
  • #1 21779941
    SzymekG2
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Inwerter ANJ-6200W-48V-WIFI a BMS JK_PB2A16S20P prawidłowe ustawienia magazynu.

Witam, tak jak powyżej, potrzebuję informacji, czy te ustawienia są prawidłowe. Magazyn, tak jak na screenach, pracuje 91 dni na ogniwach LifePo4 Eve314 MB31 z BMS JK; zauważyłem, że przy pełnym naładowaniu zaczęły się rozjeżdżać ogniwa — jedno ma różnicę w naładowaniu o 0,070 V; gdy magazyn ma 85%, wtedy różnica to tylko 0,002 V. Moje pytanie: czy to wina ogniw, a może źle dobranych ustawień? Dodam też, że magazyn stoi pionowo, tylko nie wiem, czy ma to wpływ. Będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie.

Zbliżenie na etykietę techniczną inwertera ANJ-6200W-48V-WIFI z danymi pracy
    Biała obudowa magazynu energii zamontowana pionowo w narożniku na palecie.
    Ekran BMS pokazujący napięcie, prąd, temperatury i stan baterii LiFePO4
    Ustawienia BMS dla akumulatora LiFePO4, 16 ogniw, pojemność 314 Ah
    Ustawienia BMS JK_PB2A16S20P z wartościami napięć i prądów ogniw
    Ekran BMS z ustawieniami temperatury i prądu dla akumulatorów LiFePO4
    Zrzut ekranu ustawień BMS JK z zaznaczonymi parametrami systemowymi
    Zrzut ekranu ustawień BMS z protokołami UART, CAN i progami alarmowymi
    Ekran aplikacji BMS z napięciami i rezystancjami 16 ogniw LiFePO4
    Ekran ustawień baterii z parametrami ładowania i ochrony dla systemu LiFePO4
    Ekran aplikacji BMS JK z ustawieniami systemu bateryjnego i parametrami pracy.
  • REKLAMA
REKLAMA