Witam, mam problem. Złożyłem wczoraj komputer. Wszystko działało dobrze i odpaliło, zainstalowałem system i pograłem. Wyłączyłem kompa i dzień później, czyli dzisiaj, chciałem wpiąć mój stary dysk SSD SATA, na którym mam pliki itp. Po naciśnięciu przycisku do włączania, komputer nie chce się uruchomić. Cały czas świeci się dioda DRAM. Dysk SSD SATA już oczywiście odłączyłem i dalej to samo — komputer nie startuje. Wszystko się kręci i podświetlenie jest, ale obrazu brak i cały czas dioda DRAM na płycie na czerwono.
Resetowałem poprzez wyciągnięcie baterii oraz robiłem Q-Flash Plus i dalej to samo. Próbowałem z innymi kośćmi RAM i dalej to samo, komputer nie chce wystartować. Jakieś pomysły, co mogę jeszcze zrobić i jakoś uruchomić komputer? Proszę o pomoc użytkowników i forumowiczów
Specyfikacja:
Ryzen 5 7500F
Gigabyte B650 Eagle AX
Adata DDR5 2 x 16 GB 6400 MHz RGB XPG Lancer
Lexar NM790 1 TB
RTX 5070 12 GB
Fortis 5 ARGB
SMX Okame 850 W
Resetowałem poprzez wyciągnięcie baterii oraz robiłem Q-Flash Plus i dalej to samo. Próbowałem z innymi kośćmi RAM i dalej to samo, komputer nie chce wystartować. Jakieś pomysły, co mogę jeszcze zrobić i jakoś uruchomić komputer? Proszę o pomoc użytkowników i forumowiczów
Specyfikacja:
Ryzen 5 7500F
Gigabyte B650 Eagle AX
Adata DDR5 2 x 16 GB 6400 MHz RGB XPG Lancer
Lexar NM790 1 TB
RTX 5070 12 GB
Fortis 5 ARGB
SMX Okame 850 W