logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ariston Hotpoint LSF723 XEU – nie grzeje woda, błędy 6h/9h, gdzie czujnik temp?

piotrekszczucinski1 15 Gru 2025 14:46 135 1
REKLAMA
  • #1 21781307
    piotrekszczucinski1
    Poziom 1  
    Dzień dobry. Zmywarka Ariston Hotpoint LSF723 XEU, słabo zagrzewa wodę, lub nie grzeje wcale, zależy od programu. Czasem wywala błędy (migające kontrolki 6H i 9H, na anglojęzycznych stronach znalazłem opis błędu - problem z obwodem grzania). Sprawdziłem gałkę - 30 Ω. Bezpiecznik grzałki zintegrowany z wtykiem zasilania grzałki też sprawny. Podejrzewam czujnik temperatury, ale nie mogę go zlokalizować. Znalazłem informację, że jest on zintegrowany z grzałką, ale go nie widzę, brak przewodów do czujnika.

Czy ktoś miał podobny problem albo zna temat? Bo już mi ręce opadają.

Pozdrawiam
    AI: Czy podczas pracy zmywarki sprawdzałeś napięcie na grzałce w momencie, gdy powinna grzać? Jeśli tak, to jakie było napięcie?
    Nie sprawdzałem.
    AI: Czy poza problemem z grzaniem i migającymi kontrolkami pojawiają się jeszcze jakieś inne objawy - np. wycieki, nietypowe dźwięki, przerwy w cyklu lub inne błędy?
    Żadnych innych błędów.
  • REKLAMA
  • #2 21781396
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3699
    Dodaj zdjęcie panelu sterowania gdy występuje błąd. Dodaj również zdjęcie tabliczki znamionowej.
REKLAMA