Dzień dobry. Zmywarka Ariston Hotpoint LSF723 XEU, słabo zagrzewa wodę, lub nie grzeje wcale, zależy od programu. Czasem wywala błędy (migające kontrolki 6H i 9H, na anglojęzycznych stronach znalazłem opis błędu - problem z obwodem grzania). Sprawdziłem gałkę - 30 Ω. Bezpiecznik grzałki zintegrowany z wtykiem zasilania grzałki też sprawny. Podejrzewam czujnik temperatury, ale nie mogę go zlokalizować. Znalazłem informację, że jest on zintegrowany z grzałką, ale go nie widzę, brak przewodów do czujnika.
Czy ktoś miał podobny problem albo zna temat? Bo już mi ręce opadają.
Pozdrawiam
AI: Czy podczas pracy zmywarki sprawdzałeś napięcie na grzałce w momencie, gdy powinna grzać? Jeśli tak, to jakie było napięcie?
Nie sprawdzałem.
AI: Czy poza problemem z grzaniem i migającymi kontrolkami pojawiają się jeszcze jakieś inne objawy - np. wycieki, nietypowe dźwięki, przerwy w cyklu lub inne błędy?
Żadnych innych błędów.
Czy ktoś miał podobny problem albo zna temat? Bo już mi ręce opadają.
Pozdrawiam
AI: Czy podczas pracy zmywarki sprawdzałeś napięcie na grzałce w momencie, gdy powinna grzać? Jeśli tak, to jakie było napięcie?
Nie sprawdzałem.
AI: Czy poza problemem z grzaniem i migającymi kontrolkami pojawiają się jeszcze jakieś inne objawy - np. wycieki, nietypowe dźwięki, przerwy w cyklu lub inne błędy?
Żadnych innych błędów.