logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BFT Deimos A600 Ultra + pilot Proxima bi:klik – brak możliwości zaprogramowania 2x klik

maciek1221 16 Gru 2025 14:34 150 0
REKLAMA
  • #1 21782133
    maciek1221
    Poziom 18  
    Ocena: 24
    Cześć,
    zamontowałem napęd do bramy przesuwnej BFT Deimos A600 Ultra, płyta główna w sterowniku napędu ma oznaczenie Merak.
    Do bramy od razu zakupiłem piloty Proxima z funkcją bi:klik współpracujce z napędem BFT. No i jest problem z zaprogramowaniem.
    O ile funkcja jednego kliknięcia działa z napędem ok i pilot się programuje, to nie jestem w stanie dograć podwójnego kliknięcia. Oto co do tej pory robiłem.
    Przestawiłem pilot w tryb bi:klik (20x przycisk, później przytrzymać do sygnalzacji diody).
    W trybie programowania pilota w napędzie w hidden button naciskam jednoczesnie 2 przyciski na pilocie. Następnie próbowałem 2x klik, z czego drugi klik przytrzymuję, lub od razu puszczam, lub tylko 1 klik i długo trzymam. Zawsze otrzymuję napis '' KO'' na wyświetlaczu napędu i tyle, nie programuje bi:klik.
    Proxima kazali nagrać filmik jak to robię, ale zrobię to najwcześniej w sobotę, a może ktoś z was wie jak to zrobić, żeby nie bawić się już w jakieś filmy z klikania guzików na pilocie...
    Pozdrawiam

P.S.
    Kiedy programuje 1 przycisk i to działa, to na na wyświetlaczu jest ''OK''.
  • REKLAMA
REKLAMA