logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Scania S8 – który kod błędu ma najdłuższy czas do ograniczenia mocy/prędkości?

MatWu 18 Gru 2025 08:36 240 1
REKLAMA
  • #1 21783638
    MatWu
    Poziom 5  
    Ocena: 1
    Witajcie forumowicze.

Mam pytanie odnośnie błędów w pojazdach ciężarowych marki Scania jeżdżących na sterownikach S8.
    Kody błędów posiadają swoje reżimy czasowe, odliczane do ograniczenia mocy i prędkości pojazdu.

Poszukuję u Was wiedzy, który błąd posiada najdłuższy czas odliczany przed wejściem w ograniczenia,
    Ewentualnie taki, który mi pokaże 36 godzin zamiast 9.

Kod błędu z opisem lub bez będzie dla mnie satysfakcjonujący.

AI: Czy możesz podać konkretny model i rocznik pojazdu Scania, którego dotyczy pytanie? Wersja silnika również może być istotna.

Możemy poszukać na przykładzie:
    SCANIA SERIES R XPI 450 12.7 L L6 331 kW/444 HP EMD1 EU6
    Wyznacznik silnika: DC13148
    Każda inna Euro 6-stka też będzie odpowiednia do przeglądu przy moim zapytaniu.

AI: Czy chodzi Ci o konkretne błędy z określonego systemu (np. AdBlue/DEF, EGR, układ paliwowy), czy interesują Cię wszystkie możliwe błędy niezależnie od systemu?

Wystarczą błędy związane z AdBlue, jeżeli jednak jakikolwiek inny błąd poza tym systemem wydłuża moment wejścia w ograniczenia, to będzie to dla mnie również satysfakcjonujące
  • REKLAMA
  • #2 21802530
    MatWu
    Poziom 5  
    Ocena: 1
    W sterowniku silnika Scania S8 występują trzy tablice błędów: kolejno błędy DET na szerokość 20, błędy DEC na szerokość 24, błędy z EEC na szerokość 8 kolumn. Błędy DET i EEC mam już znalezione i rozwiązałem sobie problem na piechotę; za to nie potrafię znaleźć nic w tablicy błędów DEC. Proszę kolejny raz o pomoc.
REKLAMA