logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Smart Life – sceny oświetlenia nie zawsze uruchamiają się o zachodzie słońca. Co zrobić?

Asteroid 18 Gru 2025 08:51 507 1
REKLAMA
  • #1 21783654
    Asteroid
    Poziom 20  
    Ocena: 188
    Witam posiadam aplikacje Smart Life. Mam zaprogramowane sceny oświetlenia zewnętrznego domu na sterownikach zamontowanych w puszce front domu oraz bok domu. Prosta scena - załączanie oświetlenia zewnętrznego o zachodzie słońca a gaszenie oświetlenia o godzinie 23. Załączenie oświetlenia przed wschodem 1 godzinę i gaszenie o wschodzie słońca. Zaraz po zamontowaniu wszystko działało tak jak powinno lecz ostatnio zdarza się że nie załączy oświetlenia zewnętrznego o zachodzie słońca na obydwu sterownikach. Wczoraj nie zapaliło oświetlenia zewnętrznego według sceny.Włączyłem ręcznie z aplikacji i automatycznie zgasiło o 23. Z rana za działało według zaprogramowanej sceny prawidlowo.Zastanawiam z czego to wynika że czasem tak się zdarza jak to naprawić. Powiadomienia mam włączone kiedy sterowniki są offline a nie było komunikatu więc raczej były w zasięgu. Zastanawia mnie gdy jest zaprogramowana scena załączenia sterowników o zachodzie słońca załóżmy że słońce zachodzi o 15.30 i gdy wtedy chwilowo straci zasięg i nie załączy o 15.30 to czy jak zasięg wróci np o godzinie 15.40 to powinno załączyć według sceny. Jak to sprawdzić ? Co jest przyczyną, może w aplikacji trzeba coś zmienić Proszę o poradę
  • REKLAMA
  • #2 21791575
    Sunnysky
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Być może najdłuższa noc i najniższy kąt padania promieni słonecznych mają coś wspólnego z wykrywaniem wschodu słońca.
REKLAMA