logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Harman Kardon AVR 630 – samoczynne przełączanie na AM i skanowanie stacji

fhuzbych 22 Gru 2025 21:34 144 3
REKLAMA
  • #1 21787888
    fhuzbych
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Harman Kardon AVR 630
    Opis usterki: Amplituner w ustawieniu standby sam się włącza i wchodzi w tryb szukania stacji AM. Po ustawieniu w np CD po jakimś czasie (po kilku sekundach lub nawet dłuższym czasie np kilku minutach też przeskakuje na inne ustawienie zwykle na radio AM i skanuje stacje w celu wyszukiwania. Pozostałe wszystkie ustawienia trzyma pamięć.
    Poza tym gra OK wszystko w porządku.
    Amplituner już wiekowy i wart pewnie już niewielkie pieniądze, więc naprawa przez serwis wątpliwa finansowo.
    Coś niecoś znam się na elektronice ale nie wiem gdzie szukać usterki proszę Was o radę

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21787965
    alextonsil
    Poziom 3  
    Spróbuj poszukać przycisku od automatycznego wyszukiwania stacji. U mnie w aucie tak było, przez co prawie wyrzuciłem radio
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 21788056
    beatom
    Poziom 38  
    Ocena: 858
    Zwroc uwage na kurz, wilgoc, zabrudzenia w klawiaturze lokalnej i w okolicach procesora. Najlepiej to wszystko i tak umyc nawet jesli brak sladow.
    Jesli klawiature mozna odlaczyc, to zrob to i sprawdzisz czy dalej objaw wystepuje. To samo z odbiornikier IR.
    Moze tez byc to niestety objaw uszkodzenia procesora lub pamieci z nim pracujacych.

A moze sasiad sie bawi takim samym pilotem? :)
  • #4 21794185
    fhuzbych
    Poziom 11  
    >>21788056
    Wygląda na problem klawiatury przedniej, po przedmuchaniu pobieżnym i "popstrykaniu" klawiaturą problem ustąpił. W wolnej chwili rozbiorę amplituner i go trochę wyczyszczę. Poza tym amplituner działa super co prawdę jest to 7.1 ale używam go jako 2.0 i rozglądam się za może lepszymi kolumnami, aktualnie mam podłączone Taga Harmony 606 ale tylko jako stereo. Zastanawiam się czy zmiana kolumn na coś lepszego "wyciśnie z ampli coś więcej?
REKLAMA