logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips Senseo 7850 – kontrolka wody miga, magnes w zbiorniku pływa

ulamisiula80 23 Gru 2025 08:24 261 1
REKLAMA
  • #1 21788128
    ulamisiula80
    Poziom 1  
    Problem z ekspresem Philips Senseo HD 7850, a wygląda tak: aby ekspres zrobił kawę, woda musi być nalana idealnie do linii oznaczającej minimalną ilość wody dla dwóch kaw. Jeśli będzie chociaż odrobinę mniej lub więcej, to kontrolka miga i nic się nie da zrobić. Magnes, który jest w pojemniku, przy większej ilości wody wypływa do góry i pływa w zbiorniku. Czy mogę sama w jakiś sposób to naprawić, bo na nowy zbiornik raczej nie ma szans?
    AI: Czy ten problem z kontrolką i poziomem wody pojawił się nagle, czy narastał stopniowo z czasem?
    Nagle.
    AI: Czy ostatnio czyściłaś lub rozbierałaś zbiornik na wodę albo magnes? Jeśli tak, to w jaki sposób?
    Otworzyłam magnes i go wyczyściłam z osadu. Problem nadal pozostał.
    Ekspres Philips Senseo HD7850 z widocznym panelem sterowania i tacką na kapanieZbiornik na wodę do ekspresu Philips Senseo HD7850 z oznaczeniami MIN i MAX.Panel sterowania ekspresu Philips Senseo HD7850 z widocznymi przyciskami i kontrolkami
  • REKLAMA
  • #2 21788697
    techlock
    Poziom 33  
    Ocena: 494
    Trzeba zablokować górną krawędź kanału prowadzącego magnes w taki sposób żeby woda mogła swobodnie przepływać, a magnes był blokowany w górnej krawędzi.
    Prawdopodobnie w górnej części wyłamał się odpadł kawałek plastiku, który pełnił funkcję blokady.
    Tymczasowo wciśnij kawałek gumki do ścierania (gumka myszka) odpowiednio przycięta w klin o połowie szerokości kanału.
    1/2 kanału wypłynie woda, druga część w postaci gumki zablokuje pływak z magnesem.
REKLAMA