Sprawa wygląda tak: mam nowy router oraz 2 extendery w domu. Początkowo wszystko działało. W momencie, kiedy odpiąłem na chwilę extender, aby poodkurzać, straciłem dostęp do internetu na laptopie, podczas gdy internet na telefonie w połączeniu z tym extenderem dalej działa. Spróbowałem podłączyć laptopa bezpośrednio pod router. Również przestał działać, jednak po około pół godziny walki nagle, bez powodu, zaczął działać. Zanoszę zatem laptopa z powrotem pod extender i znowu nie działa. Na extenderze wykonywałem reset do ustawień fabrycznych około 5 razy i nic. Router raz odłączyłem od prądu i nic. Kiedy podłączam do laptopa internet z hotspota telefonowego, wszystko działa, czyli karta sieciowa w porządku. Router też normalnie przekazuje internet do pozostałych urządzeń. W ipconfig pokazuje adres 169.254......, czyli to ten adres zastępczy. W ipconfig /all mówi, że pierwszy adres, jaki dostaję, jest duplicated, czyli podobno jakieś inne urządzenie ma ten sam adres, jednak nie wiem, jak to sprawdzić. Próbowałem ustawić na laptopie adres statyczny przez gateway z routera, ale dalej pokazuje ten adres jako duplicate. Moje pytanie brzmi: "Co jest problemem i jak to naprawić?" Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.
AI: Jaki dokładnie masz model routera, extenderów oraz laptopa?
Router: Funbox 2.6, extender: tp-link TL-WA850RE, laptop: Dell Precision 7560.
AI: Na jakim systemie operacyjnym działa Twój laptop (np. Windows 10, Windows 11, Linux - jaka dystrybucja i wersja)?
Windows 11 Pro.
AI: Jaki dokładnie masz model routera, extenderów oraz laptopa?
Router: Funbox 2.6, extender: tp-link TL-WA850RE, laptop: Dell Precision 7560.
AI: Na jakim systemie operacyjnym działa Twój laptop (np. Windows 10, Windows 11, Linux - jaka dystrybucja i wersja)?
Windows 11 Pro.