logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford Galaxy – brak napięcia na wiązce przyczepy, moduł haka FoMoCo, co sprawdzić?

ciorgens03 25 Gru 2025 14:24 228 4
REKLAMA
  • #1 21789788
    ciorgens03
    Poziom 2  
    Witam, mam problem z modułem od haka przy Fordzie Galaxy - podaje na pięć na wiązkę przyczepy. Moduł, jaki był oryginalnie, to FoMoCo Moduł haka holowniczego FoMoCo z etykietą modelu trzymany w dłoni
    AI: Jaki jest rok produkcji i generacja Twojego Forda Galaxy?
    2008
    AI: Czy sprawdzałeś już bezpieczniki, połączenia lub pojawiają się jakieś błędy na komputerze pokładowym? Jeśli tak, to jakie?
    Tak
  • REKLAMA
  • #2 21790147
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Ocena: 3421
    ciorgens03 napisał:
    AI: Czy sprawdzałeś już bezpieczniki, połączenia lub pojawiają się jakieś błędy na komputerze pokładowym? Jeśli tak, to jakie?Tak

Ale co tak? Masz dwa pytania?
    Sprawdziłeś czy masz zasilanie na module?
  • REKLAMA
  • #3 21790193
    ciorgens03
    Poziom 2  
    Problem w tym, że z modułu na wiązkę haka wychodzi na wszystkich przewodach zasilanie, oprócz przewodów masowych. Nie ma znaczenia, czy włącza się kierunek, czy wyłącza - cały czas są napięcia
  • REKLAMA
  • #4 21790367
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Ocena: 3421
    ciorgens03 napisał:
    Problem w tym, że z modułu na wiązkę haka wychodzi na wszystkich przewodach zasilanie, oprócz przewodów masowych. Nie ma znaczenia, czy włącza się kierunek, czy wyłącza - cały czas są napięcia

Może pierwsze zdecyduj się o co Ci chodzi?

Piszesz temat że masz brak napięcia na wiązce haka po czym w temacie piszesz że napięcie masz na wszystkich kablach.
    Jak już ustalisz sam ze sobą wersję jak w końcu jest to wróć.
  • #5 21790379
    kkknc
    Poziom 43  
    Ocena: 6693
    Więc nie masz masy. Albo totalnie wiedzy i prostych rzeczy nie potrafi zmierzyć.
    Bo totalnie mi nic nie pasuje.

ciorgens03 napisał:
    ...wychodzi na wszystkich przewodach zasilanie, oprócz przewodów masowych.

Więc cała przyczepa się świeci, wszystkie światła jak choinka.
REKLAMA