Kupiłem nowy monitor Acer Nitro XZ273U. Podłączyłem do komputera (karta GTX 1080Ti 11 GB) i na początku z lewej strony ucinało mi obraz. W opcjach nVidia wszedłem w "Zmień rozmiar" i górny suwak trochę cofnąłem po czym już obrazu nie ucinało. Jednak cały czas mam po bokach czarne paski (ok 2 cm). Chciałem mieć tak jak na poprzednim monitorze obraz od ramki do ramki. Zmieniałem już rozdzielczości, próbowałem ze skalowaniem do pełnego ekranu, odinstalowałem sterowniki, zainstalowałem na nowo. Używam kabla DisplayPort, ale przepiąłem na HDMI i jest to samo. Już nie mam pomysłów co dalej robić. Na poprzednim monitorze Fujitsu wystarczyło podłączyć monitor przez DVI i nic nie trzeba było robić. Kabel HDMI i DP jest fabrycznie nowy, wyciągnięty z kartonu monitora.
Procesor AMD Ryzen 5 5600X.
Strasznie irytujące są te czarne paski po bokach i jedyna nadzieja w Was, bo wszystkie porady znalezione w internecie zawiodły.
Procesor AMD Ryzen 5 5600X.
Strasznie irytujące są te czarne paski po bokach i jedyna nadzieja w Was, bo wszystkie porady znalezione w internecie zawiodły.