logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi A6 C6 2.0 TDI 2005 – błąd P0652, niskie napięcie czujnika B, falujące obroty

leszekk2003 05 Sty 2026 23:17 390 2
REKLAMA
  • #1 21800094
    leszekk2003
    Poziom 2  
    Witam, posiadam Audi A6 C6 2005 r. z silnikiem 2.0 TDI i mam problem: błąd P0652: docelowe napięcie czujnika B - niski sygnał. Na plaka auto odpala i faluje na obrotach oraz przerywa. Przy odpaleniu na plaka wywala też przepustnicę. Jaka przyczyna? Czujnik doładowania?
    PS: Jak odpalił, to dojechałem do domu. Przerywał i na niskich obrotach nie chciał chodzić. Problemy z odpaleniem.
  • REKLAMA
  • #2 21800280
    hadzip
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Masz zwarcie w instalacji. Jeden zepsuty element robi zwarcie i "zabiera prąd" wszystkim innym czujnikom, dlatego komputer głupieje i nie daje paliwa.

Zrób prosty test, zajmie minutę:

Odepnij wtyczkę od przepustnicy (klapy gaszącej). To ona najczęściej jest zalana olejem w środku i robi ten błąd.

Spróbuj odpalić auto.

Jeśli po odpięciu wtyczki auto odpali (będzie chodzić twardo, ale odpali), to masz winowajcę - przepustnica do wymiany. Jeśli to nie pomoże, odepnij czujnik ciśnienia doładowania (ten na rurze) i spróbuj znowu.
  • #3 21800528
    leszekk2003
    Poziom 2  
    Sprawdziłem i wyje wąż, nawet auto chodzi, ma moc, ale przerywa przy dodaniu gazu. Chwilę na wolnych obrotach chodzi i odcina go czujnik doładowania, sprawdzony również. Szukać w kablach?

Dodano po 27 [minuty]:

Jeszcze myślę nad czujnikiem położenia wału.
REKLAMA