Witam, mam do zrobienia schemat układu sterowania prędkością silnika trójfazowego za pomocą przycisków w Eplanie. Nie wiem do końca, od czego zacząć lub jakich elementów użyć, ze względu na to, że uczyłem się tylko i wyłącznie ich podłączania. Z góry jestem wdzięczny za każdą odpowiedź i podpowiedź.
AI: Czy masz już wybrany sposób regulacji prędkości silnika - np. czy planujesz użyć falownika, przełącznika gwiazda-trójkąt, czy może innego rozwiązania?
Myślałem nad przełącznikiem gwiazda-trójkąt, ale nie jestem do końca pewien
AI: Ile różnych prędkości chcesz uzyskać i czy masz już konkretne wymagania co do sposobu ich wyboru (np. dwa/trzy biegi, płynna regulacja), albo czy posiadasz już wybrane konkretne urządzenia (np. model falownika)?
Chcę uzyskać 5 prędkości.
AI: Czy masz już wybrany sposób regulacji prędkości silnika - np. czy planujesz użyć falownika, przełącznika gwiazda-trójkąt, czy może innego rozwiązania?
Myślałem nad przełącznikiem gwiazda-trójkąt, ale nie jestem do końca pewien
AI: Ile różnych prędkości chcesz uzyskać i czy masz już konkretne wymagania co do sposobu ich wyboru (np. dwa/trzy biegi, płynna regulacja), albo czy posiadasz już wybrane konkretne urządzenia (np. model falownika)?
Chcę uzyskać 5 prędkości.