Witam, posiadam WSK 125 3. Jakiś czas temu, podczas spokojnej jazdy, po zapięciu biegu z 2 na 1, przestały działać oba biegi. Było tylko słychać dźwięk ślizgających się biegów. Niestety byłem zmuszony wracać na 3. biegu. Po rozpołowieniu silnika wszystkie tryby były całe, żaden ząb nie był skruszony. Kosa oraz automat były na swoim miejscu i nie wiem, co mam teraz robić - czy zamawiać nową skrzynię?
AI: Czy sprawdzałeś stan sprzęgła - czy tarcze nie są zużyte albo czy sprzęgło się nie ślizga?
Sprzęgło jest dobre, było wymieniane niedawno.
AI: Czy oglądałeś dokładnie wałki skrzyni biegów, przesuwki i łożyska - czy nie ma tam luzów, pęknięć albo innych uszkodzeń?
Wszystkie wałki, przesuwki oraz łożyska są całe, nie posiadają żadnych pęknięć, luzów oraz żadnych innych uszkodzeń.
AI: Czy sprawdzałeś stan sprzęgła - czy tarcze nie są zużyte albo czy sprzęgło się nie ślizga?
Sprzęgło jest dobre, było wymieniane niedawno.
AI: Czy oglądałeś dokładnie wałki skrzyni biegów, przesuwki i łożyska - czy nie ma tam luzów, pęknięć albo innych uszkodzeń?
Wszystkie wałki, przesuwki oraz łożyska są całe, nie posiadają żadnych pęknięć, luzów oraz żadnych innych uszkodzeń.