logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zrobić lepsze zdjęcia wyładowań w lampie plazmowej na IRF 840?

chudzian 23 Gru 2005 20:49 1056 2
REKLAMA
  • #1 2110415
    chudzian
    Poziom 13  
    Witam ponownie to sa zdjecia mojej lampy plazmowej. Mam problem bo nie umiem zrobic zdjecia wyładowan jakie zachodza w lampie. Na zdjeciach wychodza troche słabo ale po swietach dodam lepsze oraz kila filmików obrazujacych prace mojej lampy.

a teraz pare szczegółow technicznych. elektronikia mojej lampy to stndart na irf 840. Chłodzony wiatraczkim z zasialacza od komputera. Zasilany 27 watowym transformatorem z adaptera. Moja banka z gazem innym niz tlen to 500W zarówka. Wyładowania otrzymuje długosci ok 3cm najkrótsz ok 7cm najdłuzsze. przy Wyłdaowaniu najdłuższym niema w bance zadnych innym wyładowań. Wyładowani nastepuja po przyułozeniu potencjału.

Dodano po 7 [minuty]:

A oto zdjecia nie udąło mi sie ich dodac za pierwszym razem.

OBIECUJE ZE BEDA FILMIKI I WIECEJ ZDJEC. NA ZDJECIACH WSZYSTKO WYGLADA TROCHE GORZEJ.
    Załączniki:
    • Jak zrobić lepsze zdjęcia wyładowań w lampie plazmowej na IRF 840? wyładowania.jpg (84.04 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak zrobić lepsze zdjęcia wyładowań w lampie plazmowej na IRF 840? wnetrze.jpg (152.83 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak zrobić lepsze zdjęcia wyładowań w lampie plazmowej na IRF 840? obudowa2.jpg (125.65 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak zrobić lepsze zdjęcia wyładowań w lampie plazmowej na IRF 840? obudowa1.jpg (117.78 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2111527
    chudzian
    Poziom 13  
    Acha jeszcze mam pytanie. gdzie moge znales zarowki z gazem innym niz argon??
  • #3 2111577
    bolek
    Poziom 35  
    Ocena: 299
    nie tzreba było aż tak zmniejszać rozmiaru obrazka, lecz bardziej go skompresować...
REKLAMA