dokladnie tak TheWiktus. trafo 0.5 A starczy w zupelnosci dla tego układu. Ja mam układ na 2Xirfp250 i na tym układzie.
Dla pierwszego z nich musialem nawijac trafo na 6A 180W. - wtedy dopiero efekty sa super;) Wtedy takze przepalało mi zarówke, szkoda ze przyjalem potencjal na palec;)
Dla drugiego starczy 0,5 A bez problemu i oczywiscie efekty moga byc lepsze.
Najlepiej zmien trafo zasilajace, daj prawie maksymalny amperarz i napiecie jakie bez uszczerbku funkcjonalnosci zniesie ukłąd. No ale chyba tego mowic nie trzeba.. Czesc.
ps. Wiadomo ze jelsi uziemiesz trafo wn to uzyskasz lepsze efekty;)
Dodano po 6 [minuty]:
Jesli chodzi o koszta to powinienes zamknac sie w 12 zł. (sama elektronika), zakładajac ze obudowe sobie skombinujesz, zarowe bedziesz omial itd.
Ps.grabek_radek - pierwsze co zrob zanim ewentualnie zmienisz transformator zasilajacy, wkrecaj zarówki różnej mocy - od najnizszych jakich masz np 25W do np 100W efekty najlepsze powiienes uzyskac w 25W - im wieksza moc tym wieksza rezystancja na zarówce, poza tym bodajrze jeszcze zarówka 25W ma lepsza mieszanke gazów przy cisnieniu ponizej 1 atm. Moze byc najodpowiedniejsza jelsi nie chcesz zmieniac trafa. chociaz moglbys podłączyc ladowarke akumulatorowa;)