logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Galaxy Pluto CB radio z 1993 – czy ma dziś wartość kolekcjonerską lub użytkową?

adasch 22 Sty 2026 23:43 501 5
REKLAMA
  • #1 21816928
    adasch
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Hej.
    Od ojca dostałem Galaxy Pluto, które kupił chyba w 1993, made in Taiwan i tak przeleżało w szafie...
    W samochodzie używam Uniden 520 pro XL i na potrzeby jazdy jest wystarczające, poza tym ten Galaxy jest sporo większy itd...
    Wracając do radia, podłączyłem zasilanie, włącza się itd., dalej nie testowałem, ale zakładam, że działa.
    Krótkie pytanie - czy to radio jest coś warte w obecnych czasach, czy raczej zabytek jak TV lampowy?
    Pozdrawiam?
  • REKLAMA
  • #2 21816966
    @@@@
    Poziom 23  
    Ocena: 91
    Coś na pewno warte, więcej niż twój Uniden, ale nie ma już takiej popularności jak dawniej, kiedyś poszukiwane radio z uwagi na to, że posiadało wstęgi górną i dolną USB. Ale dziś już nikogo tam nie ma, dziś są smartfony, dlatego era dalekich łączności DX-owych zanikła, to było ponad 20 lat temu.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 21817118
    adasch
    Poziom 11  
    Dzięki Panowie, nie było moim celem uzyskanie "ceny", a ocenę czy to się jeszcze do czegoś nadaje... Szkoda wyrzucać... Być może są amatorzy takiego sprzętu, wystawię, może ktoś będzie chciał.
    Gabarytowo to zupełnie coś innego niż obecne małe kompaktowe radyjka.
    Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki.
  • REKLAMA
  • #6 21880351
    adasch
    Poziom 11  
    Zamykając temat, radio pomimo leżakowania było w 100% sprawne, sprzedane na licytacji za 615 pln. oby posłużyło nowemu użytkownikowi
REKLAMA