logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć schemat ścieżek układu Jabela J-16?

kamilqu 24 Gru 2005 09:45 8885 9
REKLAMA
  • #1 2111408
    kamilqu
    Poziom 11  
    Witam
    Poszukuję schematu ścieżek układu Jabela J-16 zyli pływające światło. Posiadam do niego dokumentacje dołączoną do kitu gdyż wcześniej taki składałem ale niechce teraz dawać kolejne 15zł za zestaw gdyż mam większość częsci.

Z góry dziękuje.
  • REKLAMA
  • #2 2120709
    maciek.wroc
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    MAsz zrobiłęm skan bo miałem ten schemat bo to była moaja pierwsza praca do lutowania
    Załączniki:
    • skanuj0003.jpg (776.97 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • skanuj0001.jpg (402.66 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 2121847
    kamilqu
    Poziom 11  
    Wielkie dzięki za to a mam jeszce małą prośbe. Mam teraz troche mało punktów żeby pobrać te skany. Gdybyś tak mógł albogdyby ktokolwiek mógł umieścić to na http://imageshack.us/ i wsadzić tu link byłbym ogromnie wdzięczny.

Dodano po 19 [minuty]:

To poprzednie już nieważne ale...:?:
    Nierozumie czegoś. Dlaczego jak proszę o schamat scieżek to dostaje opis schemat ideowy i montażowy. To może jeszcze raz. Proszę o schemat scieżek czyli wygląd płytki drukowanej od strony scieżek najlepszy byłby w postaci czarnych scieżek ale może też być skan płytki od strony lutowania.
  • REKLAMA
  • #4 2122893
    maciek.wroc
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    A zobacz to jak ja juz miałem to gotowe i zlutowane
    Załączniki:
    • DSC03010.JPG (550.79 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 2395275
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 5151820
    Dj konti
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    a czy jest mozliwe dołaczenie jeszcze z 8 diód do tego zestawu
  • #7 5979837
    qwerty67
    Poziom 24  
    Ocena: 46
    Ja też sobie to zrobię i spróbuje zmieniać ilość diód
  • #8 5988579
    qwerty67
    Poziom 24  
    Ocena: 46
    Jedyne co można zrobić to zmniejszyć liczbę LED-ów np. co drugą zastąpić zwykłą diodą prostowniczą co z powoduje ze przerwa pomiędzy zaświeceniem sie kolejnych diód się zwiększy. Większej liczby sie nie da wstawić gdyż ten układ jest określony dla 9.
  • #9 6028668
    r47bseba
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    A ja mam pytanie jak zmontowac taki układ zeby było 8x25 diód czyli zamiast jednej diody na kanale było 25diód co daje łącznie 200 diód.jak to zmontowac .co trzeba zmienic/zamienic zeby to działało.Istnieje taka mozliwosc .Prosze o fachową porade.......
  • REKLAMA
  • #10 12303482
    ejrobson
    Poziom 2  
    jest szansa, że posiada ktoś gotowe projekty .sch oraz .brd w eaglu? próbuję to poskładać ale wciąż mi coś nie wychodzi chętnie podejrzał bym gotowy by sprawdzić co źle robię

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Poszukiwano schematu ścieżek płytki drukowanej układu Jabela J-16, odpowiedzialnego za efekt "pływającego światła". Użytkownik posiada dokumentację ideową i montażową, ale potrzebował dokładnego schematu ścieżek (widok od strony lutowania lub czarne ścieżki). Jeden z uczestników udostępnił skan schematu, jednak pojawiły się problemy z dostępem do plików. Dyskusja rozszerzyła się o pytania dotyczące modyfikacji układu, takie jak zmiana szybkości i kierunku świecenia diod oraz możliwość zwiększenia liczby diod LED w zestawie. Wskazano, że układ jest zaprojektowany dla 9 diod i zwiększenie ich liczby jest ograniczone, choć można zmniejszyć liczbę LED-ów, zastępując niektóre diodami prostowniczymi, co wpływa na przerwy w świeceniu. Pojawiły się także zapytania o możliwość zbudowania większych układów (np. 8 kanałów po 25 diod) oraz o dostępność gotowych projektów w formatach .sch i .brd dla programu Eagle, co ułatwiłoby montaż i weryfikację poprawności schematu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA