logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Huawei B525s-23a – brak dostępu do panelu admina po resecie, jak odzyskać hasło?

u60566853 08 Lut 2026 16:25 246 3
REKLAMA
  • #1 21832875
    u60566853
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Tył czarnego routera z portami RJ11, USB, czterema LAN i złączami antenowymi, leży na dywanie
    Płyta główna routera Huawei B525 z portami LAN, ekranami EMI i przewodami antenowymi
    Cześć!
    Niedawno odgrzebałem z szafy stary router Huawei b525s-23a taki na kartę SIM, która obecnie jest nieważna, ponieważ mam już lepszy router.
    Chcę coś z niego zrobić, np. hotspot zwiększający zasięg sieci w martwych strefach domu, punkt który pobiera Wi-Fi z obecnego routera i rozsyła Wi-Fi na dalej dom.
    Lub zrobić z niego prosty serwer plików NAS.

I teraz tak: włączyłem go (oczywiście pokazuje czerwoną kontrolkę - 3 strzałki w okręgu świecą się na czerwono), co jest normalne, bo karta jest nieważna. Wpisałem hasło z naklejki na routerze, połączyłem się z siecią i wszedłem na IP routera w przeglądarce, chcąc się zalogować do systemu. I problem, bo nie pamiętam hasła do systemu, ani 'admin' nie działa, ani żadne hasła z naklejki.
    Próbowałem zrobić reset routera, żeby domyślne 'admin' zadziałało, ale dalej nie działa.
    Nie ma opcji 'nie pamiętam hasła' i tak nie mogę wejść do systemu routera.
    Jak dostać się do systemu routera? Ktoś wie?
    Resetowanie kilka razy routera nic nie daje.
    Może po rozebraniu routera, stykając ze sobą jakieś piny, można włączyć w routerze jakiś tryb awaryjny i grać własny soft do tego routera?
    Bardzo proszę o pomoc
    Czarny router Huawei z logo T‑Mobile, trzymany w dłoni na tle dywanu

Zielona płytka drukowana routera z metalowymi ekranami i punktami lutowniczymi na tle tkaniny[/url>

[url=https://obrazki.elektroda.pl/6261697800_1770564844.jpg]Okno logowania „Log In” z polem hasła i komunikatem o błędnym loginie lub haśle
  • REKLAMA
  • #2 21832887
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5370
    u60566853 napisał:
    Chce coś z niego zrobić np hotspot zwiększający zasięg sieci w martwych strefach domu punkt który pobiera wifi z obecnego routera i rozsyła wifi na dalej dom

Będzie to działać jak krew z nosa - bo zawsze każdy wzmacniacz tak działa.
    A serwer, zapomnij - wydajność taczki z gruzem.
  • REKLAMA
  • #3 21832906
    u60566853
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    >>21832887 Wiem, ale to dla zabawy, do pobawienia się.
    No, ale nie mogę wejść do systemu, bo nie znam hasła, a żadne nie działa.
REKLAMA