Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Po resecie nie mogę się zalogować do routera Huawei B315 jako admin

14 Aug 2018 10:55 14346 6
  • Level 2  
    Witam.
    Jak napisałem w temacie nie mogę się zalogować na stronie administracyjnej pod adresem 192.168.8.1 do routera Huawei B315.
    Problem jest taki że i w instrukcji i w internecie w różnych poradnikach jest napisane że po resecie tego routera jego hasło i login to "admin".
    Na wpisanie loginu nawet nie ma tam miejsca a gdy wpisuję hasło pokazuje mi się komunikat, że jest ono nieprawidłowe.
    Hasła z przed resetu nie pamiętam i właśnie dlatego resetowałem router. Jeżeli wiecie jak mi pomóc to byłbym wdzięczny. :wink:
    Poniżej wysyłam screenshot'a z panelu administracyjnego.

    Po resecie nie mogę się zalogować do routera Huawei B315 jako admin
  • Level 2  
    Wydaje mi się że problem nie występuje na urządzeniu z jakiego próbuję się zalogować (ponieważ próbowałem i przez komputer i przez przeglądarkę w telefonie i przez aplikację HiLink do obsługi routera).
    W ani jednej z tych prób nie miałem wciśniętego capslock'a.
    Dodam, że router resetowałem kilka razy a problem występuje cały czas.
  • Level 10  
    Cześć ,jeśli nie rozwiazaleś problemu,sprawdż na spodzie routera, czy jest klucz wpa,jeśli jest,w polu hasła wpisz pierwsze sześć znaków.Jesli nie wyjdzie ,spróbuj cały.

    Dodano po 1 [minuty]:

    Cześć ,jeśli nie rozwiazaleś problemu,sprawdż na spodzie routrra, czy jest klucz wpa,jeśli jest,w polu hasła wpisz pierwsze sześć znaków.Jesli nie wyjdzie ,spróbuj cały.
  • Level 9  
    Trochę odgrzebię ale mam podobny problem. Po resecie routera Huawei B315s-22 nie mogę się zalogować do panelu. Panel działa, hasło wpisuję poprawnie (user admin, hasło ze spodu routera) niestety ciągle jestem niezalogowany. Gdy próbuję przejść do dowolnej podstrony panelu to wywala okno do logowania, a po (niby) logowaniu przechodzi na stronę główną panelu i nadal nie jest zalogowany. Jeśli włożę kartę gdzie wymagany jest pin to nie ma sposobu, żeby ten pin wpisać bo ciągle jest okno do logowania. Czy ktoś się już spotkał z taką przypadłością i poradził sobie? Korzystałem z róznych komputerów i róznych przeglądarek i niestety nie pomogło...