Chcę się poradzić
Chcę zamontować do integry elektrozawór do odcinania wody w przypadku zalania.
Znalazłem 2 takie, które uważam, że byłyby ok.
Proszę o poradę, co wybrać i jak najlepiej to oprogramować.
1. wybór to Proxima V3
Ma 3 przewody sterownicze: wspólny i osobny przewód do otwierania oraz zamykania.
Chciałbym do sterowania użyć 2 przekaźników Pulsar AWZ 510.
I teraz pytanie - jak to oprogramować - nie wiem, czy dobrze myślę.
Wyjście niskoprądowe np. 5 jako przełącznik mono na 4 s i wskazanie czujek, z opcją zatrzasku. Po skasowaniu alarmu chciałbym, żeby się zawór otworzył.
Chyba wtedy muszę dodać drugi przekaźnik oprogramowany również jako mono na 4 s z odwrotną polaryzacją.
Dobrze myślę?
2. wybór to elektrozawór A83 4-przewodowy (2 przewody zasilające i 2 sterownicze)
Zwarcie przewodów sterowniczych - otwieranie
Rozwarcie - zamykanie.
Oprogramowanie wyjścia: czyli wyjście bistabilne, odwrotna polaryzacja, zatrzask
Dajcie znać, czy dobrze myślę w obu przypadkach i jaki lepiej wybrać.
Wydaje mi się, że wariant 1 jest bardziej czytelny i zużywa mniej prądu, bo po 4 s jest wyłączony, a ten drugi elektrozawór podobno cały czas sporo pobiera.
Dzięki za rady.
Chcę zamontować do integry elektrozawór do odcinania wody w przypadku zalania.
Znalazłem 2 takie, które uważam, że byłyby ok.
Proszę o poradę, co wybrać i jak najlepiej to oprogramować.
1. wybór to Proxima V3
Ma 3 przewody sterownicze: wspólny i osobny przewód do otwierania oraz zamykania.
Chciałbym do sterowania użyć 2 przekaźników Pulsar AWZ 510.
I teraz pytanie - jak to oprogramować - nie wiem, czy dobrze myślę.
Wyjście niskoprądowe np. 5 jako przełącznik mono na 4 s i wskazanie czujek, z opcją zatrzasku. Po skasowaniu alarmu chciałbym, żeby się zawór otworzył.
Chyba wtedy muszę dodać drugi przekaźnik oprogramowany również jako mono na 4 s z odwrotną polaryzacją.
Dobrze myślę?
2. wybór to elektrozawór A83 4-przewodowy (2 przewody zasilające i 2 sterownicze)
Zwarcie przewodów sterowniczych - otwieranie
Rozwarcie - zamykanie.
Oprogramowanie wyjścia: czyli wyjście bistabilne, odwrotna polaryzacja, zatrzask
Dajcie znać, czy dobrze myślę w obu przypadkach i jaki lepiej wybrać.
Wydaje mi się, że wariant 1 jest bardziej czytelny i zużywa mniej prądu, bo po 4 s jest wyłączony, a ten drugi elektrozawór podobno cały czas sporo pobiera.
Dzięki za rady.