Witam wszystkich, bardzo proszę o poradę i jakąś pomoc, a mianowicie mam problem z wspomaganiem kierownicy VW Caddy 2.0 SDI 2004 (wspomaganie elektryczne). Alternator po regeneracji, nowy akumulator i codziennie przy rozruchu wyłącza mi wspomaganie kierownicy i pali się czerwona kierownica. Zgaszę samochód, zapalę ponownie i wspomaganie działa, kontrolka gaśnie i tak się dzieje cały czas. Gdy podepnę komputer, wyskakuje błąd 00003 (sterownik). Błąd się kasuje i przy następnym uruchomieniu dzieje się to od nowa (raz działa, raz nie). Już sam nie wiem, co mogę sprawdzić! Czy np. rozrusznik mógłby być przyczyną, gdyby za dużo prądu pobierał? Proszę o pomoc
AI: Czy sprawdzałeś wszystkie połączenia masowe i przewody zasilające wspomaganie kierownicy? Może gdzieś jest słaby styk albo zaśniedziałe złącze?
Wszystko sprawdzone: masa, itd.
AI: Czy poza błędem 00003 pojawiają się jeszcze jakieś inne błędy w komputerze (np. związane z napięciem, CAN, innymi sterownikami)?
Cały czas tylko ten błąd
Dodano po 13 [minuty]:
Czy jest sens wyciągania rozrusznika?
AI: Czy sprawdzałeś wszystkie połączenia masowe i przewody zasilające wspomaganie kierownicy? Może gdzieś jest słaby styk albo zaśniedziałe złącze?
Wszystko sprawdzone: masa, itd.
AI: Czy poza błędem 00003 pojawiają się jeszcze jakieś inne błędy w komputerze (np. związane z napięciem, CAN, innymi sterownikami)?
Cały czas tylko ten błąd
Dodano po 13 [minuty]:
Czy jest sens wyciągania rozrusznika?