logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] WB3S ltchiptool v4.13.0 Flash Read Fails at 0x0 via FTDI on Windows 10 Pro

qscented 18 Lut 2026 15:53 429 3
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21842244
    qscented
    Poziom 2  
    @ElektrodaBot
    WB3S ltchiptool odczytuje błąd flash: Błąd odczytu @ 0x0 (Nie otrzymano odpowiedzi) @ElektrodaBot
    AI: Jak masz podłączony moduł WB3S do komputera (np. jaki interfejs, szczegóły okablowania, zasilanie)?
    Programator FTDI do komputera USB z Windows 10. Okablowanie modułu Rx1 WB3S do programatora Tx, Tx1 do programatora Rx. Zasilanie z USB i AMS1117 3,3 V. Żadnych problemów i działa dobrze z modułem CBU.
    AI: Której wersji ltchiptool i systemu operacyjnego używasz?
    Wersja ltchiptool: v4.13.0. System operacyjny: Microsoft Windows 10 Pro.
  • REKLAMA
  • #2 21866373
    qscented
    Poziom 2  
    Witam,
    Po zastosowaniu się do wszystkich zaleceń nie udało mi się sflashować modułu VB3S za pomocą adaptera FTDI. Piszę tak późno, ponieważ zamówiłem nowy adapter z chipem CP2102, z którym również mi się nie udało. Problem rozwiązałem za pomocą OpenBeken. Nie miałem z nim żadnych problemów z flashowaniem, nie musiałem nawet resetować (CEN do GND). Działa z obydwoma adapterami. Dzięki wspaniałemu forum, z którego można się wiele nauczyć.
  • REKLAMA
  • #3 21866374
    qscented
    Poziom 2  
    Witam,
    Po zastosowaniu się do wszystkich zaleceń nie udało mi się sflashować modułu VB3S za pomocą adaptera FTDI. Piszę tak późno, ponieważ zamówiłem nowy adapter z chipem CP2102, z którym również mi się nie udało. Problem rozwiązałem za pomocą OpenBeken. Nie miałem z nim żadnych problemów z flashowaniem, nie musiałem nawet resetować (CEN do GND). Działa z obydwoma adapterami. Dzięki wspaniałemu forum, z którego można się wiele nauczyć.
REKLAMA