Cześć,
Tutaj dodam kolejny przełącznik na szynę DIN.
Nazwa urządzenia to TUYA WIFI Smart Circuit Breaker Power Metering . Wygląda na to, że jest teraz dość popularny na aliexpress.
Sklep twierdzi, że obsługuje do 63A, tekst na przekaźniku mówi 40A, więc mam nadzieję, że poradzi sobie z moim 16A.
Wewnątrz widzimy płytkę główną z wlutowanym układem scalonym, analogowy termistor 100K i ciekawy przekaźnik magnetyczny, który można zamocować w obu stanach.
Oto wnętrze przekaźnika
Usunąłem chip z płyty głównej i sflashowałem go narzędziem GUI. Wygląda na to, że można go sflashować bez odłączania.
Ważną rzeczą jest włączenie sterownika Bridge, aby przekaźnik się nie przegrzewał.
Pomiar mocy powinien być skalibrowany za pomocą
Oto szablon:
A tutaj jest autoexec:
Jedyną rzeczą, której nie wymyśliłem, jest to, jak odczytać pin analogowy i przekonwertować go na temperaturę, ale tak naprawdę tego nie potrzebuję.
Tutaj dodam kolejny przełącznik na szynę DIN.
Nazwa urządzenia to TUYA WIFI Smart Circuit Breaker Power Metering . Wygląda na to, że jest teraz dość popularny na aliexpress.
Sklep twierdzi, że obsługuje do 63A, tekst na przekaźniku mówi 40A, więc mam nadzieję, że poradzi sobie z moim 16A.
Wewnątrz widzimy płytkę główną z wlutowanym układem scalonym, analogowy termistor 100K i ciekawy przekaźnik magnetyczny, który można zamocować w obu stanach.
Oto wnętrze przekaźnika
Usunąłem chip z płyty głównej i sflashowałem go narzędziem GUI. Wygląda na to, że można go sflashować bez odłączania.
Ważną rzeczą jest włączenie sterownika Bridge, aby przekaźnik się nie przegrzewał.
Pomiar mocy powinien być skalibrowany za pomocą
VoltageSet 242.5
CurrentSet 0.449
PowerSet 108.93Oto szablon:
{
"vendor": "AT",
"bDetailed": "0",
"name": "AT-SY1-TSW DIN rail wifi switch with power metering",
"model": "AT-SY1-TSW",
"chip": "BK7238",
"board": "TODO",
"flags": "0",
"keywords": [
"circut",
"breaker",
"switch"
],
"pins": {
"6": "BridgeREV;1",
"8": "BridgeFWD;1",
"17": "Btn;1",
"20": "ADC;2",
"21": "LED;1",
"28": "WifiLED_n;0"
},
"command": "",
"image": "https://obrazki.elektroda.pl/1332857400_1772244672_thumb.jpg",
"wiki": "https://www.elektroda.com/rtvforum/viewtopic.php?p=21850639#21850639"
}A tutaj jest autoexec:
startDriver BL0942
startDriver Bridge
BridgePulseLength 100
Jedyną rzeczą, której nie wymyśliłem, jest to, jak odczytać pin analogowy i przekonwertować go na temperaturę, ale tak naprawdę tego nie potrzebuję.