logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie głośników: znaczenie polaryzacji + i - oraz możliwe skutki

suder 25 Gru 2005 14:03 816 3
REKLAMA
  • #1 2113779
    suder
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    czy ważne jest czy podłącze + z radia do + w głośniku jeśli tak to jakie może mieć to skutki
  • REKLAMA
  • #2 2113785
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1325
    jak wszystkie podłączysz tak samo (nie ważne czy wszystkie + do +, czy wszystkie odwrotnie) to będzie poprawnie. Jak część tak a część odwrotnie to pozmienia się faza i będzie dziwny dźwięk (brak bazy stereo i basu). Nic się nie zepsuje jednak.
  • REKLAMA
  • #3 2113890
    suder
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    mam jeszcze takie pytanko mam golfa 3 i antene dachową i przy kablu do anteny idzie przewód musi być on połączony czy nie i do czego jeśli tak
    i czy można kupić wtyczke antenową do radia bo przy antenie jest takie okrągłe a do radia musi być wsuwana (radio panasonic)
  • #4 2113965
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Wypadało by założyć nowy temat bo pytanie nie jest zgodne z jego tytułem, utrudnia to później wyszukiwanie porad.

A co do przewodu to jest on do zasilania wzmacniacza przy antenie i powinno się go podłączyć do wyjścia z radia sterującego anteną automatyczną. A co do wtyczej to są dostępne odpowiednie przejściówki.

SławeK
REKLAMA