logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór dysku 200 GB S-ATA: WD Caviar czy Maxtor? Gdzie kupić najtaniej?

b1088 25 Gru 2005 15:02 849 5
REKLAMA
  • #1 2113937
    b1088
    Poziom 10  
    Witam!! Mam zamiar kupic dysk 200 GB S-ATA (zakupilem kontroler S-ATA) i teraz zastanawiam sie nad firma i w jakim sklepie internetowym najlepiej i najtaniej kupic?Moze mi doradzicie??
    Pozdrawiam:)
  • REKLAMA
  • #2 2114360
    Jemi5
    Poziom 15  
    Miom zdaniem zdaniem najlepszy będzie Maxtora. Natomiast jeżeli chodzi o sklep internetowy to polecam www.komputronik.pl. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2114409
    b1088
    Poziom 10  
    do maxtorow mam jedno zastrzezenie poprostu sa glosne
  • REKLAMA
  • #4 2148956
    marlomb
    Poziom 12  
    Witam.
    Dyski Maxtora są naprawdę bardzo szybkie tylko dość awaryjne.
    Poza tym właściwie to teraz Maxtora przjął Seagete.
    Także trzeba się zastanowić co z serwisem-i tak swego czasu, Maxtor nie miał serwisu w Polsce (trzeba robic paczkę i wysyłać- więc oczekiwanie z powrotem na dysk może się wydłużyć), a po przejęciu przez Seagete trzeba zobaczyć czy Seagete będzie serwisował dyski Maxtora.
    Sam miałem Maxtora i byłem zadowolony dopóki się nie popsuł.
    Także osobiście odradzam Maxtora.
  • REKLAMA
  • #5 2149449
    pharoh
    Poziom 11  
    tylko i wylacznie WD. cichutki i bezawaryjny. co wiecej ma bardzo dobre transfery wewnetrzne. ja zakupilem w www.esc.pl aczkolwiek na miejscu.
  • #6 2149512
    jawoks
    Poziom 20  
    Ocena: 50
    też kiedyś miałem maxtora, byłem z niego zadowolony póki się nie popsuł. Ale teraz to obojętne którą firme wybierzesz - teraz te dyski mają gwarancje na 3 lata, więc nie ma problemu. Bierz ten który jest szybszy ;) Ja na twoim miejscu kupiłbym w jakimś miejscowym sklepie, a nie internetowym (o ile masz taką możliwość) - ceny nie zawsze są tańsze, a wysyłanie do sklepu internetowego paczki jak coś się popsuje jest dość uciążliwe.
REKLAMA