Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Szyby elektryczne SKODA FABIA

Yamal2 25 Dec 2005 15:03 7748 5
    Yamal2
    Level 2  
    Witam

Poszukuje schematów podłączenia elektrycznych szyb w Skodzie Fabii Classic 1.4 MPI. Może któryś z kolegów przerabiał korbki na elektyczne i zechciałby się podzielić informacjami... (jakieś opisy wyprowadzeń, zdjecia, skany)
    Z góry dziękuje i pozdrawiam.
    dr_dave
    Level 14  
    znaczy masz skode bez elektrycznych szyb a chciałbyś je mieć?
    Raczej nie spodziewaj się schemaru do fabi bo nawet jak byś go miał to i tak nie bedziesz się w stanie podłączyć poniewaz znając nowoe samochody nie bedzie przecież oryginalnej instalacji czekającej na podpiecie wyłaczników i siłowników. jesli zakładasz swoją instalacje musisz zrobić wszystko od nowa! własna instalacja a z takową powinieneś sobie sam poradzić.
    Jelsi sobie nie radzisz to się za skode nie bierz bo narobisz sobie kosztów!!!
    Skoda cała chodzi po CAN!
    Yamal2
    Level 2  
    tak mam korbki a chciałem przerobic na elektryczne, kupilem cale drzwi z elektrykami i chodzi mi o podlaczenia... <wszystko jest tam podlaczone jedynie wychodza kostki> czy potrzeba sie podłączyc pod jakis sterownik itd...
    pozdr.
    Yamal2
    Level 2  
    Wyczytałem, że urządzenia typu: centralny zamek, alarm, elektryczne szyby itp potrzeba wpiąć do sterownika konfortu... ?? Czy to prawda?? Czy bez tego sterownika da sie zamontowac elektryczne szybki...
    Pozdr.
    rabson
    Level 12  
    Napiszę Ci w bardzo prosty sposób.. sprzedaj to co kupiłeś i ciesz się samochodem. Mam skodę fabię i starałem się zamontować lusterka wraz z siłownikami... wymieniłem główną wiążkę, podłączyłem moduł komfort.. wszystko z jednego samochodu ale zawsze coś było nie tak i coś trzeba było dokupić by działało.. w salonie za pomoc w tym temacie chceli 10tyś zł. więc im podziękowałem. Ewentualnie polecam Ci wyciągnąć układ z silników skody który blokuje silniki po 10 min jak nie ma modułu i zrobić na własną rękę proste otwieranie szyb za pomocą dwóch kabelków tak jak jest to robione przy uniwersalnych silniczkach do szyb.
    dr_dave
    Level 14  
    Dokładnie! Założyć uniwersalne i sie nie bawić nikt ci zadarmo modułu komfortu nie wkoduje! A skoda to nie jest polonez!!! tu dla nie wtajemniczonych powiem że jak podmienicie tablice zegraów od innej kody to tez nie pojedziecie!! Jak nie znasz się w temacie to się nie bierz bo potem zapłacisz 10tyś za naprawe. A jak się znasz to nie potrzebujesz pytać.
    Prosze o zamknięcie tematu bo to nic nowego już tu wnieść nie można!!