logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jaka listwa zasilająca 3 gniazda + USB do 50 zł? Obecna (5m, Typ-C) nie działa poprawnie

dariusz2021 05 Mar 2026 18:37 306 7
REKLAMA
  • #1 21855261
    dariusz2021
    Poziom 9  
    Ocena: 157
    Witam. Proszę mi polecić listwę z 3 gniazdkami i gniazdami USB do 50 zł. Kupiłem PRZEDŁUŻACZ LISTWA ZASILAJĄCA WŁĄCZNIK 2x USB 3 GNIAZDA 5m TYP-C ŁADOWARKA i nie działa poprawnie, suszarka nie ruszyła i w gniazdach strzela mimo braku zwarcia.
  • REKLAMA
  • #2 21855331
    arkadiuszen
    Poziom 13  
    Ocena: 48
    Ja odradzam korzystanie z takich "kombajnów" do ładowania czegokolwiek, gdzie cala listwa jest tańsza niż przeciętna dobrej jakości ładowarka. Te co do tej pory rozbierałem marketowe to taki szmelc że strach zostawić w gniazdku i gdzieś wyjść .
  • REKLAMA
  • #3 21855413
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3899
    dariusz2021 napisał:
    Proszę mi polecić listwę z 3 gniazdkami i gniazdami USB do 50 zł.

Obawiam się, że w tym budżecie po prostu nie dostaniesz takiej listwy o przyzwoitej jakości, szczególnie firmowej. A jeśli masz zamiar kupić jakąś tandetę, to ja także zdecydowanie odradzę taki pomysł - to może być bardzo niebezpieczne. Znacznie rozsądniejsze jest użycie listwy zasilającej dobrej jakości oraz osobnej przyzwoitej ładowarki USB. Koszt ewentualnej awarii podłączonych do takiej listwy urządzeń może być niewspółmiernie wysoki w stosunku do ewentualnych "oszczędności".
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #4 21855438
    dariusz2021
    Poziom 9  
    Ocena: 157
    Zamówiłem Przedłużacz Listwa Zasilająca 4 Gniazda Kabel 1,5m 2xUSB Certyfikat CE BRENNENSTUHL. Mam Listwa zasilająca 10 gniazd, 2 m, włącznik x2, czarny PRIMERA-LINE, 3G1.5, Brennenstuhl od 3 lat, myślę, że nie będzie problemów :)
  • #5 21855530
    zdolnyadam
    Poziom 29  
    Ocena: 243
    I rozumiem, że kolega-autor tematu zmieścił się w budżecie 50zł? ;)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 21855697
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3899
    Mniej więcej to właśnie było sugerowane wyżej. Czasem warto nieco dołożyć i spać spokojnie ;-)
    Pomogłem? Kup mi kawę.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje listwy zasilającej z 3 gniazdami i portami USB do 50 zł, ponieważ zakupiona przedłużacz-listwa z 2 portami USB, 3 gniazdami, 5 m długości i złącze Typ-C nie działa poprawnie – suszarka nie uruchamia się, a w gniazdach słychać iskrzenie mimo braku zwarcia. Problem wskazuje na niską jakość lub wadliwą konstrukcję listwy, co może powodować nieprawidłowe działanie urządzeń o dużym poborze mocy. W dyskusji nie pojawiły się konkretne rekomendacje modeli, jednak podkreślono konieczność wyboru listwy z odpowiednimi zabezpieczeniami przeciwprzepięciowymi i certyfikatami jakości, które zapewnią stabilne zasilanie i bezpieczeństwo użytkowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA