Sorki trochę zabiegany jestem ale pochyliłem się nad Twoim problemem i wymyśliłem... Skoro Twój moduł to 6Q0959433E to adresy 04361-63 w Twoim module są puste - stąd nic nie zadziałało. Moduł 6Q0 959 433 E (E oznacza bogatą wersję obsługującą 4 el. szyby i alarm), domykanie z pilota w eepromie siedzi w okolicach adresów 04361 04362 04363 ale wartości które tam wpisujesz zależą od tego co tam zastałeś. Ale jest pewien haczyk.. Akurat w Ibizie. Kodowanie 00017 to kodowanie bazowe i go nie ruszaj. Te cyfry to suma bitów funkcji (centralny zamek, szyby czy alarm) Jeśli dasz tam 00064 moduł pomyśli że wsadziłeś go do innego auta... Dodatkowo większość modułów 6Q0 właśnie z końcówką E miało fabrycznie zablokowaną funkcję komfortu z pilota na poziomie procesora jeśli sterowniki w drzwiach nie raportują odpowiedniej wersji oprogramowania... Jeżeli masz kabel RS232 i interfejs KKL nie walcz z ręcznym wpisywaniem komórek przez VDS czy czymś podobnym bo to bardziej robisz na czuja

Weź sobie zorganizuj program Motordiag Komfort Manager (MKM) nawet wersję Lite... To Czeski soft zrobiony specjalnie pod moduły komfortu VAG-a. Program sam zidentyfikuje moduł i podpowie co gdzie i jak masz zmienić.
Jeśli jednak uparcie chcesz to robić tym co masz to w adresach 04361 04362 04363 o ile miałeś tam 10 a zmieniałeś na 2 i nie działa spróbuj wartości 202 (jeśli nie zadziała pamiętaj by wrócic do wartości poprzedniej)
Ogólnie to w Ibizach 6L zazwyczaj domykanie szyb z pilota nie jest wspierane przez dany sterownik drzwi (silniczki szyb mają własne sterowniki, które muszą zrozumieć rozkaz z modułu komfortu). To, że domykanie działa po przekręceniu kluczyka w zamku, to funkcja mechaniczna (hardwired) i może być taka opcja bez opcji sterowania tymi szybami drogą radiową...
Na koniec musisz wiedzieć że programy typu VDS-Pro są niezwykle czułe na timingi portu. Jeśli robisz to pod Windowsem, zapis do eepromu może być niepełny lub błędny, mimo że program twierdzi, że zapisał.
Mam nadzieję że zawsze przed i po pracy na module sprawdzałeś błędy w module 46 ewentualne błędy zostały usunięte... Oraz adaptacja (kanał 001) - zawsze wypada odświeżać moduł po zmianach eepromu bądź w eepromie. Wejdź w Adaptację Kanał 00 i SAVE dla pewności