logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie mogę nigdzie znaleźć kabla LCD/CAM 1.53.N16ESG.PPX01 - jakieś kompatybilne alternatywy?

Redrummh 10 Mar 2026 10:09 447 2
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21858770
    Redrummh
    Poziom 1  
    Cześć wszystkim,

Próbuję naprawić laptopa i mam problem ze znalezieniem kabla zastępczego.

Mój laptop to DEXP Atlas M16-A7W303. Jest to chiński laptop OEM i potrzebuję kabla LCD/CAM do płyty głównej. Numer części zapisany na kablu to:

1.53.N16ESG.PPX01

Niestety kabel został przecięty/uszkodzony przez zawias wyświetlacza, więc teraz ekran i kamera nie działają poprawnie.

Próbowałem szukać w Internecie, ale ten kabel wydaje się być bardzo trudny do znalezienia. Jedyne odniesienie, jakie znalazłem, to lista w rosyjskim sklepie.

Czy ktoś wie:

- Czy istnieją kompatybilne lub podobne kable, które mogłyby współpracować z tym laptopem?
    - Może ten kabel jest używany w innych chińskich laptopach OEM lub modelach rebrandowanych?
    - Albo gdzie mógłbym kupić/zamówić ten kabel za granicą?

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie porady i sugestie.
    Taśma i przewody z małym złączem oraz etykietą z kodem na tle siatki
    AI: Czy masz wyraźne zdjęcia obu końców oryginalnego kabla i jego złączy? To może pomóc zidentyfikować kompatybilne alternatywy lub podobne kable.
    Tak
    AI: Czy mógłbyś podać numer modelu panelu wyświetlacza laptopa (i modułu kamery, jeśli to możliwe)? Ta informacja może pomóc sprawdzić, czy ten sam kabel jest używany w innych laptopach lub rebrandach.
    Tak
  • REKLAMA
  • #2 21859110
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6859
    Matryca

Zrzut ekranu oferty matrycy laptopa 16″ 1920×1200 60 Hz, matowa, złącze eDP 30 pin
    Opis modelu Link

Tutaj do kupienia (Moskwa) Link

p.s

Jeśli mozliwe miesce uszkodzenia , można przeciete kable polutować .
    W Chinach nie znalazłem
  • #3 21859306
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10446
    Wystarczy polutowac tam gdzie peklo, nie ma sensu sobie utrudniac.
REKLAMA