logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Brak dźwięku na kanałach TV (Canal+, TVN, Polsat) przez internet, aplikacje OK

aro_40 16 Mar 2026 19:03 408 4
REKLAMA
  • #1 21863923
    aro_40
    Poziom 11  
    Ocena: 17
    Mam problem z głosem na Canal +. Jeśli odbieram przez jakąś aplikację, np. Netflix, to głos działa bez zarzutu. Jeśli chce odbierać standardowe kanały np. TVN, Polsat, TVP 1 i 2 czy jakikolwiek inny program jaki mam w pakiecie to nie ma głosu.
    Od jakiegoś czasu było tak, że jeśli przechodziłem z aplikacji (Netflix czy cokolwiek innego) na telewizję to głos pojawiał się z opóźnieniem. Czasem trwało to nawet do 1 minuty. Ale dzisiaj nie ma w ogóle głosu.
    Telewizje odbieram przez internet. Przełączałem kabel HDMI pod inne gniazdo. Restartowałem dekoder. Nic nie pomogło :(
  • REKLAMA
  • #2 21864092
    suseupl
    Poziom 6  
    Zmieniłeś kabel HDMI na nowy?
  • REKLAMA
  • #3 21864099
    aro_40
    Poziom 11  
    Nie, kabla nie zmieniałem, skoro w aplikacjach jest głos.
    Ale zrobiłem reset i dekodera i telewizora jednocześnie - i cud: głos powrócił.
  • REKLAMA
  • #4 21864105
    suseupl
    Poziom 6  
    No, to świetnie. Aplikacje są przez internet, dekoder przez HDMI, więc warto zaczynać od najprostszych rzeczy. Zawsze warto zrobić reset do ustawień fabrycznych w telewizorze i dekoderze.
  • #5 21864186
    aro_40
    Poziom 11  
    reset telewizora i dekodera jednocześnie
REKLAMA