Witam.Mam dekoder polsatu.Problem z odbiorem wszystkich TVN.Pozostale programy ok.Na TVN glos wskakuje po chwili znika ,obrazu brak.Jaka jest przyczyna?Gdzie moge znajść dane:polaryzacje itp dla TVN.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereelektronik74 wrote:Witam.Mam dekoder polsatu.Problem z odbiorem wszystkich TVN.Pozostale programy ok.Na TVN glos wskakuje po chwili znika ,obrazu brak.Jaka jest przyczyna?Gdzie moge znajść dane:polaryzacje itp dla TVN.
dzac4 wrote:elektronik74 wrote:Witam.Mam dekoder polsatu.Problem z odbiorem wszystkich TVN.Pozostale programy ok.Na TVN glos wskakuje po chwili znika ,obrazu brak.Jaka jest przyczyna?Gdzie moge znajść dane:polaryzacje itp dla TVN.
Ustawienia fabryczne i powinno działać.
Jak nadal brak uszkodzony konwerter.
Jaki masz dekoder?
brofran wrote:soundmaxxx wrote:Za to pomogły telefony do BOK, TVN naprawiły się w niecałe 2 minuty.
Czy jest możliwe aby operator mógl zablokowac jedynie kilka kanałów w jednym dekoderze ?? Bi mi to na przypadek wyglada , a nie na jakies złośliwości Polsatu...
brofran wrote:soundmaxxx wrote:Za to pomogły telefony do BOK, TVN naprawiły się w niecałe 2 minuty.
Czy jest możliwe aby operator mógl zablokowac jedynie kilka kanałów w jednym dekoderze ?? Bi mi to na przypadek wyglada , a nie na jakies złośliwości Polsatu...
studisat wrote:brofran wrote:soundmaxxx wrote:Za to pomogły telefony do BOK, TVN naprawiły się w niecałe 2 minuty.
Winnym jest niechlujnie napisane oprogramowanie tunerów. Gubi się w przypakdu siumucryptu (wiecej niż jeden system kodowania a raczej więcej niż jeden CAID na jednym kanale) a to mamy w przypadku TVN.
Pomijam bałgan w danych na karcie.
soundmaxxx wrote:
Raczej oprogramowanie tunera nie miało nic do tego bo sprawdzałem moduł z kartą u kolegi na Opticum 9500 HD i też nie działało.
studisat wrote:soundmaxxx wrote:
Raczej oprogramowanie tunera nie miało nic do tego bo sprawdzałem moduł z kartą u kolegi na Opticum 9500 HD i też nie działało.
Byc może moduł nie radzi sobie z bardziej poronionym sumulcryptem. Ponadto zazwyczaj w takim przpyadku wina jest 'obopólna' - moduł i tuner. Do sprawdzenia - czy producent modułu udostępnia upgrade firmware'u?
Bo TVN nie jest w innej opcji abonamentowej niz np. sam kanał Polsat wczy TVP.
Czy TVP działa? bo to tez sumulcrypt. Czyli odpadnie problem ze ew klucze inne są wykorzystywane przez własne kanały a inne przez kanały brane od 'inengo' nadawcy (brak połączęć z baza abonentów).
Chyba że Polsat w poroniony sporób steruje dostępem do każdego z kanałów w danej jednolitej opcji abonamentowej. Wtedy walka z BOK'iem aby przesłali prawidłowe uprawnienia na kartę.
Cyfra+ a TVN inaczej ogranizują sobie tablice CAT. W takim przypadku to problem modułu i współpracującego z nim tunera ze nie mogą razem wynegocjować właściwego CAID do odkodowania kanału.
POdsumowując pozostaje walka z BOK albo szukać upgrade'u modułu lub takiego tunera z którym moduł poprawnie dogada się z tunerem w kwesti wyobru CAID do dekodowania kanałów TVN.
soundmaxxx wrote:
TVP i inne działały, jedynie pakiet TVN był niedostępny.