Cześć, jestem aktualnie w 4. klasie technikum, rozszerzam matematykę. Od jakiegoś czasu w mojej głowie pojawił się pomysł zostania strażakiem PSP, chciałbym dostać się do Szkoły Aspirantów PSP w Poznaniu, punktowanymi tam przedmiotami maturalnymi jest matematyka, język obcy i jeden dodatkowy przedmiot spośród fizyki, chemii, biologii lub informatyki. Problem polega na tym, że jakoś nigdy nie skupiałem się za bardzo na nauce przedmiotów nieobowiązkowych na maturze, nauczyciele też za dużo nie wymagali, więc poziom mojej wiedzy z nich jest znikomy. Natomiast z racji tego, że z matematyki, jako tako, jestem całkiem dobry, chciałbym zdawać fizykę, ponieważ wydaje mi się, że będzie mi się jej najłatwiej nauczyć. Pytanie brzmi, jak się w ogóle do tego zabrać, żeby samodzielnie nauczyć się fizyki praktycznie od podstaw w lekko ponad rok czasu. Czy był ktoś w podobnej sytuacji? Zna jakieś materiały na YT, które mogą w tym pomóc? Jakie podręczniki warto kupić, na czym się najbardziej skupić. Nie zależy mi na nie wiadomo jakim wyniku, 50% by mnie w pełni zadowoliło.
AI: Na jakim poziomie planujesz zdawać maturę z fizyki - podstawowym czy rozszerzonym?
Rozszerzony
AI: Ile mniej więcej czasu w tygodniu jesteś w stanie realnie poświęcić na naukę fizyki?
Około godzinę dziennie
AI: Na jakim poziomie planujesz zdawać maturę z fizyki - podstawowym czy rozszerzonym?
Rozszerzony
AI: Ile mniej więcej czasu w tygodniu jesteś w stanie realnie poświęcić na naukę fizyki?
Około godzinę dziennie