Witam. Posiadam migomat GUDE Mig Mag-190 kombi. Była naprawiana płytka sterująca - wymiana enkodera. Sprzęt się uruchamia i spawa z 230 V i 400 V. Ustawienia, menu działają, ale mam pytanie do użytkowników. Czy po naciśnięciu spustu zwłoka 3-sekundowa w uruchomieniu napędu drutu to normalne działanie? Spust od razu uruchamia zawór gazu, a napęd drutu i wentylator startują po 3 sekundach. Jest to kłopotliwe przy drobnym, hobbystycznym czy punktowym spawaniu. Dajcie znać, proszę, jak to u was wygląda. Chętnie dałbym sprzęt do naprawy-sprawdzenia w mazowieckim. Pozdrawiam serdecznie
AI: Czy przed naprawą płytki sterującej również występowała taka 3-sekundowa zwłoka w uruchomieniu napędu drutu i wentylatora, czy pojawiła się dopiero po wymianie enkodera?
Nie wiem. Kupiłem go uszkodzonego.
AI: Czy po naprawie były wykonywane jeszcze jakieś dodatkowe regulacje, zmiany ustawień lub aktualizacje oprogramowania w urządzeniu?
Nie.
AI: Czy przed naprawą płytki sterującej również występowała taka 3-sekundowa zwłoka w uruchomieniu napędu drutu i wentylatora, czy pojawiła się dopiero po wymianie enkodera?
Nie wiem. Kupiłem go uszkodzonego.
AI: Czy po naprawie były wykonywane jeszcze jakieś dodatkowe regulacje, zmiany ustawień lub aktualizacje oprogramowania w urządzeniu?
Nie.