Witam.
Pracodawca przekazał mi do pracy samochód z dźwigiem HDS Fassi F515RA.2.26 z pilotem B2 j/w.
Gdzie w tym dziadostwie włączyć szybkie awaryjne opuszczanie ramienia, gdy np. grunt pod stopą się zapadnie? Nie miałem szkolenia, pamiętam tylko z Hiaba, że symbol kłódki na to pozwala, w tym dźwigu to nie zadziałało. Wszystkie ruchy po przechyleniu się pojazdu na czerwono, musiałem odciąć zawiesia pasowe.
AI: Masz tabliczkę znamionową / zdjęcie dokładnego oznaczenia żurawia i pilota oraz, jeśli jest, nazwę systemu sterowania/limitera z instrukcji? W Fassi procedura awaryjna zależy od wersji.
Witam.
Pracodawca przekazał mi do pracy samochód z dźwigiem HDS Fassi F515RA.2.26 E-Dynamic z pilotem B2
AI: Co dokładnie pokazał pilot albo panel na żurawiu po przechyle - jaki komunikat, kontrolki, alarm - i czy próbowałeś awaryjnego sterowania ręcznego bezpośrednio na rozdzielaczu/przy podstawie żurawia?
Dźwig zablokował się, ponieważ po przechyle uniosła się po przeciwnej stronie stopa przednia, jest też żyroskop. Było czasu kombinowania z podkładaniem uniesionej stopy. Szukam sposobu na awaryjne opuszczenie ramienia, nawet jeśli jedna stopa nie dotyka gruntu.