logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bosch SD6P1B Zmywarka - podczas pracy wycieka woda, skąd nieszczelność?

Monia23 25 Mar 2026 14:43 243 4
REKLAMA
  • #1 21870298
    Monia23
    Poziom 2  
    Zmywarka Bosch SD6P1B ActiveWater Eco, typ SD6P1B
    Podczas pracy zmywarki leci woda. Czy ktoś może podpowiedzieć, co może być przyczyną?

• REKLAMA
  • #2 21870347
    klm787
    Poziom 37  
    Ocena: 931
    Trochę dziwny wyciek.
    Woda się "cyrtoli" idealną, prostą stróżką.
    Strużka wody skapuje spod szarej obudowy; duża żółta strzałka wskazuje miejsce wycieku.
    Nie da się zlokalizować otworu skąd dokładnie wydobywa się woda?

A na dodatek więcej informacji, więcej pisać (choć filmik powinien wiele wyjaśnić, ale nie koniecznie)
    Po prostu skąd, co i jak, bo filmik tak naprawdę to mało czytelny.

A tak swoją drogą.
    Dla czego nie ma wkrętu tam gdzie pomarańczowa strzałka?
    Strużka wody spływa z szarego panelu do wnętrza urządzenia; żółta i pomarańczowa strzałka wskazują miejsca
  • REKLAMA
  • #3 21870371
    Monia23
    Poziom 2  
    Dziękuję za odpowiedź. Tę zmywarkę montowała mi firma, wkrętów nie ma po obu stronach. Podświetliłam latarką i nie ma tam gwintu (dołączam zdjęcia), rozumiem, że tak powinno to wyglądać 😉
    Jeżeli chodzi o ujście wody, to wsunęłam kamerkę i zauważyłam czarny, prostokątny otwór (niżej zdjęcie), prawdopodobnie z niego wypływa woda. Występuje to tylko podczas pracy zmywarki i tylko z tego jednego miejsca. Czy ktoś się orientuje, co to może być? Z góry dziękuję za wszystkie porady i podpowiedzi.
    Zbliżenie na spód zmywarki z czarną obudową, białą nóżką regulacyjną i prostokątnym otworem Zbliżenie na boczny element zmywarki z metalowym uchwytem i białą śrubą regulacyjną Zbliżenie na szary panel z małym czarnym prostokątnym otworem pośrodku
  • REKLAMA
  • #5 21870733
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6875
    Nikt po tych obrazach nic nie wywróży. Trzeba urządzenie wyjąć z zabudowy, rozebrać blachy i szukać organoleptycznie skąd woda w tak dużej ilosci leci.
REKLAMA