Witam, pod koniec zeszłego roku przyjąłem do siebie elektryka, który zajął się wymianą sieci prądu w moim domu. Z racji że jestem amatorem elektronikiem i mam swój mały serwis, dużo czasu spędzam w domu, jednak od jakiegoś czasu dość często wyzwala mi zabezpieczenie podczas lutowania, szczerze - nie wiem, czy to wina elektryka czy kondensatora, który lutuję. Staje się to bardzo uciążliwe. Jak mogę rozwiązać ten problem?
AI: Co dokładnie rozłącza: bezpiecznik nadprądowy czy różnicówka, i jaki sprzęt masz wtedy podłączony/uruchomiony podczas lutowania (lutownica, stacja, hot-air, zasilacz itp.)?
Różnicówka .
AI: Czy problem występuje tylko w jednym gniazdku/obwodzie, czy w różnych miejscach domu, i czy dzieje się to od razu po włączeniu sprzętu czy dopiero po chwili pracy?
Tylko jeden przedłurzacz jak się wepnie
AI: Co dokładnie rozłącza: bezpiecznik nadprądowy czy różnicówka, i jaki sprzęt masz wtedy podłączony/uruchomiony podczas lutowania (lutownica, stacja, hot-air, zasilacz itp.)?
Różnicówka .
AI: Czy problem występuje tylko w jednym gniazdku/obwodzie, czy w różnych miejscach domu, i czy dzieje się to od razu po włączeniu sprzętu czy dopiero po chwili pracy?
Tylko jeden przedłurzacz jak się wepnie