logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karta sieciowa w złym slocie PCI - brak połączenia z serwerem DNS

UnLoved 26 Gru 2005 10:30 1161 5
REKLAMA
  • #1 2115779
    UnLoved
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    mam problem taki: karta sieciowa działa i jest sieć itd ale nie widzi serwera DNS i przez to nie dziala internet, na innych kartach jest to samo, w programiku diagnostycznym wykrywa ze karta jest wlozona do 11! slotu PCI a nie do 4 tak jak jest naprawdę. Co mam z tym zrobić?
  • REKLAMA
  • #2 2115918
    Damnian
    Poziom 34  
    Ocena: 89
    To nie jest wina karty sieciowej tylko usługodawcy internetu, jak się sypnie DNS to niestety internet niechodzi. Proponuje zgłosić to do firmy która dostarcza internet.
  • REKLAMA
  • #3 2116002
    marekbieszcz
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    wpisz dns ręcznie.
    np.80.244.128.1
    a wina jest po stronie usługodawcy.Aha sprawdź czy masz ip z dhcp.
    moze masz to wyłaczone.A moze dziala proxy i musisz ręcznie wpisac adres proxy i port i wtedy nie potrzebujesz dns.bo proxy ma dns wpisany a caly ruch jest kontrolowany przez proxy.
  • REKLAMA
  • #4 2116071
    UnLoved
    Poziom 12  
    ależ panowie przecież wyraźnie mówię jaki jest problem! problem jest z płytą główną na drugim komputerze internet działa bez problemu na różnych kartach sieciowych a dns itp zawsze wpisuję ręcznie, poprostu pewnego dnia włączam komputer a tu internet nie działa (ale sieć tak) a ponieważ miałem tak też w drugim komputerze (w ktorym teraz internet dziala) i pomogło kupienie nowej karty sieciowej to teraz też tak zrobiłem, tyle że nie chce działać :/
  • REKLAMA
  • #5 2116183
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 241
    Jeśli dostawca blokuje po adresie MAC to musisz zgłosić wymiane karty sieciowej.
  • #6 2116205
    UnLoved
    Poziom 12  
    omg chyba nie rozumiecie tematu :( dostawca nie ma tu nic do rzeczy! problem jest z płytą główną! czy da się gdzieś zmienić jakieś ustawienia slotów PCI?
REKLAMA