witam Państwa mam problem ze swoją Renatą. Laguna 2.0 16V benzyna, gaz. gaz firmy STAG. a dzieje się to, że zauważyłem wczoraj takie coś odpaliłem auto, żeby się zagrzało, przełączyło się na gaz, do pracy mam około 30 km i zauważyłem, że spada też mi benzyna a jest przełączony na gaz i zaczęło mnie to zastanawiać, więc zalałem do połowy zbiornik benzyną, bo była rezerwa, wracając obserwowałem wskaźnik benzyny i na wskazówce spadało tak jak i na cyfrowym wyświetlaczu. jaka może być przyczyna? sprawdziłem bezpieczniki, wszystko jest ok. jak się przełącza słychać pyknięcie, zapala się zielona dioda, ale widać, że pali też mi benzynę, proszę was o pomoc. Pozdrawiam.
AI: czy po zgaszeniu auta i ponownym odpaleniu poziom benzyny wraca do poprzedniego stanu, czy faktycznie ubywa jej w baku?
nie wraca
AI: jaki dokładnie masz model sterownika STAG i czy problem pojawił się nagle, a auto na gazie chodzi normalnie (moc, obroty, odpalanie, brak szarpania)?
STAG soft v2,7,1.4-cyl. problem pojawił się nagle. ma moc, odpala ok, ale nie równo pracuje silnik na gazie, szarpać nie szarpie.
AI: czy po zgaszeniu auta i ponownym odpaleniu poziom benzyny wraca do poprzedniego stanu, czy faktycznie ubywa jej w baku?
nie wraca
AI: jaki dokładnie masz model sterownika STAG i czy problem pojawił się nagle, a auto na gazie chodzi normalnie (moc, obroty, odpalanie, brak szarpania)?
STAG soft v2,7,1.4-cyl. problem pojawił się nagle. ma moc, odpala ok, ale nie równo pracuje silnik na gazie, szarpać nie szarpie.