Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Problem z Renault Laguna 2.0 8V + LPG

kudlaty1977 02 Sie 2006 22:42 2432 6
  • #1 02 Sie 2006 22:42
    kudlaty1977
    Poziom 10  

    Witam mam problem z autkiem odpalam i odrazu wskakuje na wysokie obroty około 2500 a po chwili spada do 1500 i znowu 2500. Po przełączeniu na gaz gaśnie. Sprawdziłem kable i świece oraz cewki wszystko ok.

    0 6
  • #2 02 Sie 2006 22:45
    NitroMCZ
    Poziom 15  

    Pewnie wcześniej "strzelał" na gazie,co??? obejżyj gdzie zasysa lewe powietrze.Pewnie wypadł jakiś wąż itp.

    0
  • #3 02 Sie 2006 23:15
    kudlaty1977
    Poziom 10  

    Żadnych głośnych strzałów nie było instalacja jest prawie nowa. Węże wszystkie są całe.

    0
  • #4 09 Sie 2006 21:19
    kudlaty1977
    Poziom 10  

    Ok problem rozwiązany.
    Wszystko juz działa poprawnie :D

    0
  • #5 10 Sie 2006 08:52
    leinadzs
    Poziom 27  

    kudlaty1977 napisał:
    Ok problem rozwiązany.
    Wszystko juz działa poprawnie :D


    To napisz co było. Innym może się przydać

    0
  • #6 10 Sie 2006 18:09
    kudlaty1977
    Poziom 10  

    z lewej strony kolektora jest taka mała plastikowa rureczka, z tego co mi powiedział gość z serwisu orginalnie jest zaślepiona. Gdy gaz strzelił zaślepienie wypadło. teraz zaślepiłem to kawałkiem zatkanego węża i wszystko pracuje OK.

    0
  • #7 10 Kwi 2016 14:42
    inkas21
    Poziom 1  

    Dzięki za tą podpowiedź u mnie okazało się to samo , zleciała zaślepka z jednego z króćców, a dwa są zaślepione.Przy okazji wyczyszczona przepustnica i sprawdzony dolot powietrza i gazu.

    0