logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Ezviz HP7 i Nice Robus 600 - czemu brama nie otwiera się z monitora?

NeoSigma 09 Kwi 2026 21:31 297 3
  • #1 21880776
    NeoSigma
    Poziom 2  
    Cześć, mam problem z połączeniem wideodomofonu Ezviz HP7 z napędem bramy Nice Robus 600. Chcę, aby dało się otwierać bramę z poziomu monitora wewnątrz. Z tego co wyczytałem, w napędzie przewody wpiąłem w SBS oraz GND, a w wideodomofonie do Gate oraz Gate -, jednak brama nie reaguje. Z pilota brama działa normalnie, elektrozaczep w furtce również działa poprawnie. Komponenty w napędzie to fotokomórki, lampa sygnalizacyjna oraz kontaktron. Na zdjęciu z napędem przewodów od domofonu nie ma, aby nie zaburzał obrazu. Z góry dzięki za pomoc.

Ezviz HP7 i Nice Robus 600 - czemu brama nie otwiera się z monitora? Ezviz HP7 i Nice Robus 600 - czemu brama nie otwiera się z monitora? Ezviz HP7 i Nice Robus 600 - czemu brama nie otwiera się z monitora? Płyta sterująca napędu bramy Nice z listwą zaciskową i podłączonymi przewodami
  • Pomocny post
    #2 21880783
    rokbok
    Poziom 40  
    Ocena: 1021
    NeoSigma napisał:
    w napędzie przewody wpiąłem w SBS oraz GND

Błąd, wpinasz w SbS i 24V.

Ezviz HP7 i Nice Robus 600 - czemu brama nie otwiera się z monitora?

Po za tym w wideodmofonie musi być aktywny przekaźnik Gate- i Gate+, nie pamiętam czy jest on fabrycznie aktywny, czy należy go aktywować w opcjach wideodomofonu, być może w apce Ezviz, no i koniecznie czas impulsu dla tego przekaźnika nie więcej niż 0,5 do 1 sek. max, też do ustawienia w opcjach.
  • #3 21881327
    NeoSigma
    Poziom 2  
    Dziękuję, działa 😀
  • #4 21881328
    NeoSigma
    Poziom 2  
    Zamiast GND należało wpiąć w 24V
REKLAMA